2017-01-18 09:59

SPORT


Mara: “Totul putea degenera dramatic”

 |  21:00

În weekendul care a trecut, UTA şi Honved Budapesta şi-au fixat un meci amical, în localitatea maghiară Mako. Însă ceea ce trebuia să însemne un test de pregătire, util pentru jucători şi pentru cei doi antrenori, s-a transformat într-un coşmar. Un grup de suporteri ai grupării maghiare, care se aflau sub influenţa alcoolului, dar şi a stupefiantelor, după cum declară arădenii, au făcut iureş înainte şi în timpul meciului.

După ce au băut la un bar din vecinătatea stadionului, aceştia au aşteptat autocarul românilor, iar când jucătorii au coborât din el, au fost înjuraţi şi atacaţi cu paharele de băutură. În timpul meciului fanii au aruncat cu bulgări în jucătorii români, unul din gheaţă lovindu-l chiar în cap pe portarul echipei noastre, Smaranda. Au proferat injurii la adresa României şi au alergat să-i bată pe cei câţiva suporteri veniţi din ţară. Partida a fost întreruptă 10 minute, în speranţa că spiritele se vor calma, însă totul a fost în zadar. Pentru siguranţă, a mai fost chemat încă un echipaj al Poliţiei locale. Prezent în teren la acest meci, atacantul Bogdan Mara, povesteşte pentru “Puterea”, cum a văzut el experienţa de la amicalul cu Honved. “A fost un meci care nu prea a fost amical. De când am sosit la meci ne-au luat în primire. Un grup de vreo 20 de suporteri maghiari, băuţi bine, au aruncat în noi cu pahare, ne-au mai şi înjurat non-stop, bine că nu îi înţelgeam. În timpul meciului au aruncat cu bulgări în noi, iar unul l-a nimerit chiar pe portarul nostru în cap. A căzut din picioare şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. S-a schimbat terenul, pentru ca portarul nostru să nu mai stea în faţa galeriei lor. Nu spun că mi-a fost teamă, dar a existat o tensiune mare, permanentă, pentru că totul putea degenera dramatic. Nu au fost nici forţe de ordine foarte multe, aşa că nu ştiu ce se putea întâmpla dacă se amplifica scandalul”, a spus Mara.

Peste un an jucăm cu Ungaria

După cum se ştie, naţionala de fotbal a României a picat în preliminariile pentru CM 2014 cu reprezentativa Ungariei. Prima încleştare între cele două echipe va avea loc în martie 2013, în Ungaria, iar meciul este unul de risc maxim, fiind bine ştiută adversitatea interetnică totală dintre cele două popoare vecine. “O să fie altă treabă atunci. Vor fi numeroase forţe de ordine prezente la meci şi nu se pune problema să fie incidente cum au fost acum. Totul o să fie în deplină securitate”, ne-a mai spus fostul jucător al Unirii Urziceni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: Feni, beti, maghiari, uta, hondved, amical, romaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image