2018-10-20 11:46


Marian Drăgulescu, supărat pe Guvern: “Argintul meu nu face cât bronzul handbalistelor”

 |  18:02
Marian Drăgulescu, supărat pe Guvern: “Argintul meu nu face cât bronzul handbalistelor”

După ce Guvernul a suplimentat premiile acordate fetelor de la echipa naţională de handbal a României, gimnastul Marian Drăgulescu s-a revoltat, afirmând că toţi cei ca el, care au câştigat medalii pentru România şi nu au primit bani în plus, se simt “frustraţi, nebăgaţi în seamă şi nemotivaţi”.

După Campionatul Mondial din Danemarca, unde au câştigat medaliile de bronz, Guvernul le-a suplimentat handbalistelor noastre premiile, de la 14.800 de lei la 60.000 de lei. Pentru argintul de la sărituri câştigat la Campionatele Mondiale de la Glasgow, Marian Drăgulescu a primit 37.000 de lei, conform legii sportului.

“Mie mi se părea corect să fim apreciaţi şi stimulaţi la fel, dar iată că argintul meu nu face cât bronzul handbalistelor. Eu am câştigat medalia la începutul lunii noiembrie şi peste puţin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e că pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern sau vreo autoritate locală să-mi dea o floare sau o diplomă. Inclusiv actualul premier a spus că primele sunt inadmisibil de mici şi sunt total de acord cu dânsul, dar nu cerem altceva decât să fim trataţi în mod echitabil. Am tot respectul meu pentru performanţa fetelor de la handbal, le felicit, nu am nimic cu ele, tot ce ne dorim e ca sportivii care au obţinut performanţe la Mondiale în acest an să fie premiaţi la fel”, a declarat Drăgulescu pentru adevarul.ro. Gimnastul a anunţat că a discutat şi cu alţi sportivi aflaţi în situaţia sa: “Da, am vorbit, suntem solidari, şi nu o să o lasăm lucrurile să rămâna aşa. În ianuarie o să mergem pe la toate emisiunile televizate şi o să ne spunem oful. Până la urmă, vorbim de o mână de performanţe, în gimnastică, judo şi scrimă, nu e ca şi cum am da bugetul statului peste cap. Şi-aşa mai suntem puţini sportivi de la care se aşteaptă medalii la Olimpiadă, e păcat ca şi aceia să se simtă frustraţi, nebăgaţi în seamă şi nemotivaţi”.

În aceeşi situaţie cu Drăgulescu mai sunt gimnasta Larisa Iordache (bronz la individual compus la CM), judoka Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu (argint la CM de la Astana), echipa feminină de spadă, în componenţa Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu (argint la CM de la Moscova) şi sabrerul Tiberiu Dolniceanu (bronz la CM de la Moscova).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-27
Citeste si:
Ceremonie emoționantă: Cioloș a primit o medalie de la handbaliste

TAGURI: marian dragulescu, suparat, guvern, handbaliste, premii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...