2019-01-20 13:47


Martin Ambros: “Dacă i-am rănit, îmi pare rău. Au avut posibilitatea să mă ia selecţioner, dar n-au făcut-o”

 |  18:05
Martin Ambros: “Dacă i-am rănit, îmi pare rău. Au avut posibilitatea să mă ia selecţioner, dar n-au făcut-o”

Martin Ambros este de ieri noul selecționer al naţionalei feminine de handbal României. Spaniolul i-a luat locul lui Tomas Ryde. Ieri a condus primul antrenament şi deja a plecat cu echipa la Eindhoven la turneul unde vor mai fi prezente Serbia, Olanda A şi Olanda B. Numirea lui Ambros la cârma reprezentativei tricolore nu le-a picat deloc bine fanilor maghiari ai lui Gyor ETO, formaţiei pe care ibericul o va pregăti în continuare în paralel. El va face echipă cu actualul antrenor secund, Costică Buceschi și cu antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri.

Marţi seară, imediat după ce totul a devenit oficial, suporterii maghiare au reacţionat destul de urât pe pagina de Facebook a lui Gyor, acestora nevenindu-le să creadă că spaniolul cu care Gyor a câştigat de două ori Liga Campionilor a ales să antreneze tocmai naţionala rivală a României. Chiar dacă mulţi fani mai fanatici i-au adresat fel şi fel de injurii, Martin Ambros le-a răspuns elegant, ca un adevărat gentelman, ieri, la conferinţa de presă de prezentare a sa la timona României. “Fanii unguri mi-au rămas la inimă, îi iubesc. Au fost alături de mine mereu. Nu am ales să antrenez România pentru a face în ciudă cuiva, ci pentru că asta simt şi asta îmi doresc. Dacă i-am rănit, îmi pare rău. Nu asta a fost intenţia mea. Sunt un om pasionat de handbal şi îmi fac treaba sută la sută unde sunt angajat. Suporterii îi respect total, dar să înţeleagă că şi eu am sentimente interioare, nu am putut spune nu acestei oferte. Federaţia maghiară a avut posibilitatea să mă ia ca selecţioner, dar nu a făcut-o. A ales pe altcineva, iar eu respect asta”, a declarat Ambros, care le-a răspuns sec şi celor care se îndoiesc că va face treabă bună antrenând în paralel: ”Toţi cei patru antrenori din turneul Final 4 al ligii Campionilor, şi la feminin şi la masculin, au avut job-uri paralele”. Reamintim că această vară, federalii maghiari l-au avut pe listă pentru a-l pune pe selecţioner şi pe Ambros, însă s-au sucit şi l-au ales pe Kim Rasmussen, cel care a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti.

Obiectivul principal, Olimpiada de la Tokyo

Antrenorul spaniol a semnat cu FR de Handbal un contract pe patru ani, până în vara anului 2020. Durata mare a contractului parafat este strict legat de îndeplinirea, sperăm noi, a principalului obiectiv pentru care a fost adus la cârma tricolorelor, şi anume calificarea la Jocurile Olimpice şi implict o medalie la Tokyo. Până atunci, Martin Ambros este obligat să le ducă pe fete la Europene şi Mondiale. ”Am venit în România ca să-mi îndeplinesc visul carierei de antrenor. Şi anume să pregătesc o echipă naţională foarte bună. Acum câţiva ani am simţit că, pe lânga echipa de club, pot încerca să antrenez şi o echipă naţională. Eu chiar îmi doresc să obţin rezultate cu echipa naţionala la Jocurile Olimpice. Nu am participat ca jucător, dar acum am ocazia să o fac. Sunt foarte pregătit să fac treabă cu echipa României. Aici e o combinaţie de tinere talente cu jucătoare foarte experimentate, de top class, şi cred că e reţeta perfectă pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Martin Ambros.

Dedu: “Lucrăm cu cei mai buni profesionişti”

Numirea la timona naţionalei feminine a lui Martin Ambros vine la doar câteva luni de aducerea la cârma reprezentativei masculine a unui alt tehnician spaniol la fel de valoros, Xavi Pascual, antrenor în paralel şi la Barcelona. Alexandru Dedu, preşedintele forului handbalist român, se felicită pentru alegerile făcute, declarând că sportul de pe semicerc de la noi a încăput pe mâna celor mai buni profesionişti în materie. “Consider numirea lui Martin Ambros, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport Național. Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesioniști din handbalul mondial, atât la naționala de fete, cât și la naționala de băieți, condusă de Xavi Pasqual. Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România și le mulțumesc lui Costică Buceschi și lui Eliodor Voica pentru contribuția lor la acest proiect. Sunt convins că mixul de experiență internațională și înțelegere a competiției locale va continua să dea rezultate la cel mai înalt nivel. Un mare mulțumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastră și rezultatele excepționale obținute împreună. Mult succes în proiectele viitoare. Mulțumim, Tomas Ryde, pentru munca depusă și excelentele rezultate obținute împreună, bine ai venit, Ambros Martin, în echipa F.R.H.! Hai, România!”, spune Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

Oana Manea: O veste şocantă

Schimbarea făcută peste noapte cu Martin Ambros le-a luat prin surprindere pe tricolore. ”Chiar a fost o veste șocantă. Nu știu, parcă am avut un vis și ne-am trezit cu un alt antrenor. Cred că și el a avut destule emoții la primul antrenament. A spus că e un perfecționist. Mă gândesc că orice schimbare se face o să fie decât spre binele nostru. Nu-l cunosc decât ca adversar, ca antrenor al celor de la Gyor. Cred că este un timp destul de scurt până la Euro, dar sper să-l gestionăm cum trebuie”, a spus pivotul Oana Manea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-05

TAGURI: martin ambros, selectioner, turneu, eindhoven, olanda
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...