2018-12-14 07:36


“Masa de biliard” a Armatei, mai ieftină decât „câmpul de cartofi” al lui Oprescu. Gazonul din Ghencea o așteaptă pe Steaua

 |  20:24

CSA Steaua a confirmat informaţia publicată ieri în Puterea. Gazonul de pe Ghencea a fost refăcut de oficialii MApN, astfel că drumul Stelei pentru revenire a fost deschis. Preţul lucrărilor s-a ridicat la nici 2.000 de euro, în timp ce doar “câmpul de cartofi de pe Naţional Arena a costat de 40 de ori mai mult.

La mijlocul lunii august, în presă au apărut fotografii cu gazonul de pe Ghencea aflat într-o situaţie jalnică. Netuns şi ars de soare, terenul părea impracticabil, numai că în mai puţin de două luni, s-a metamorfozat şi în prezent arată precum “o masă de biliard”. Pentru asta, oficialii CSA Steaua au plătit doar 8.000 de lei pentru seminţele de gazon, de restul ocupându-se tehnicii militari. Dacă ar fi apelat la o firmă specializată, CSA ar fi trebuit să plătească undeva la 7.000 de euro. “Totul ajungea la suma asta. De la însămânţare şi până la diurna muncitorilor, ne-a explicat un specialist în gazoane.

În prezent, conform acestora, terenul este bun de joc, asta în timp ce pe Naţional Arena, la o lună şi jumătate de la implementare, gazonul a arătat la meciul cu Franţa precum un câmp arat de cârtiţe. Numai că a costat 80.000 de euro. Pentru actualul gazon de pe arena de 55.000 de locuri s-a achitat aproape 300.000 de euro, dar chiar şi aşa, ar putea fi înlocuit chiar şi de patru ori pe an.

Condiţia ca Steaua să revină

Reprezentanţii Clubului Sportiv susţin că actualul gazon de pe Ghencea poate găzdui meciurile Stelei şi pune o singură condiţie pentru ca echipa lui Becali să revină pe stadionul unde a cunoscut cele mai mari performanţe. “Clubul Sportiv al Armatei, administratorul de drept al Complexului Sportiv Ghencea, imobil aflat în proprietatea publică a statului, doreşte ca echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe stadionul din Ghencea”,adaugă aceştia.

Singura condiţie impusă pentru ca formaţia pregătită de Ilie Stan să se întoarcă acasă este să fie plătită datoria de aproape 600.000 de euro către minister.  “Echipa de fotbal poate reveni pe acest stadion, în condiţiile legii, după ce Societatea Comercială îşi va achita datoriile către statul român, în valoare de 2.444.462 lei, conform obligaţiilor asumate prin contractul nr. A-7220/23.12.2009,a mai anunţa Clubul Sportiv al Armatei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: Steaua, Ghencea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...