2017-01-23 00:41


Mesajul lui Neşu!

 |  21:00

La şase luni de la accidentarea groaznică la antrenament, Mihăiţă Neşu a apărut pentru prima dată în public. Şi nu orice public, ci chiar la un meci al echipei sale, FC Utrecht, în disputa de pe teren propriu cu Ajax. Prezenţa românului a produs rumoare şi în acelaşi timp bucurie printre coechipierii săi, dar şi printre numeroşii fani ai grupării olandeze, care i-au scandat numele minute în şir. Imaginile tv îl surprind pe Neşu într-un scaun cu rotile, însă în formă bună, ba chiar glumind şi gesticulând cu cei din jur.

De ce a recurs Neşu la acest gest? Ce l-a împins să ia această decizie? Ce mesaj a vrut să transmită? La toate aceste întrebări a încercat să ne răspundă psihologul Hanibal Dumitraşcu. “Sunt convins că Mihai a trecut prin toate stările posibile după ce s-a accidentat. A fost disperat şi depresiv, dar ştie şi el foarte bine că nimic nu mai poate fi ca înainte. Altcineva în locul lui renunţa la luptă, dar cum îl cunosc că a fost ca fotbalist, el nu va abdica niciodată. Psihologic, este un gest de autovindecare. A vrut să transmită că totul este OK şi că va lupta în continuare pentru viaţa lui. Medicii, terapeuţii, familia şi prietenii trebuie să îl ajute să meargă mai departe. Medicina nu este ceva fix, este ca o artă. Nu putem spune că Neşu îşi va reveni 100%, dar deja a depăşit scepticismul iniţial al medicilor. Cu acest gest nu a vrut să atragă atenţia asupra lui, ci doar a vrut să mulţumească tuturor, suporterilor şi coechipierilor săi, care l-au susţinut mereu, şi a vrut să mai arate că totul este în regulă cu el, şi că dragostea sa pentru viaţă este mai presus de orice”, a spus pentru “Puterea”, reputatul psiholog.

Mişcă doar capul şi parţial mâna dreaptă

Pe 10 mai 2011, Neşu suferea un accident teribil la antrenamentul echipei de club. Coechipierul său, Alje Schut, cădea peste el provocându-i o fractură la una dintre vertebrele cervicale. Operat de urgenţă, românul a urmat şi urmează de atunci un intens program de recuperare, iar rezultatele au început să se vadă. În momentul de faţă îşi poate mişca gâtul, dar şi parţial mâna dreaptă. În rest, nu mai simte decât uşoare furnicături în piciorul drept.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13

TAGURI: nesu, mesaj, scaun cu rotileComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image