2018-09-26 17:52


Miercuri, de la ora 11.00, se alege noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

 |  19:45
Miercuri, de la ora 11.00, se alege noul preşedinte al Federaţiei Române de Box
Florentin Dincă

Hotelul “Sport” din cadrul Complexului Sportiv Național ''Lia Manoliu'' va fi astăzi, începând cu ora 11.00, gazda Adunării Generale extraordinare de alegeri a Federației Române de Box. Patru candidaţi, Mihai Craiu, Vasile Cîtea, Marian Simion şi Mihai Lauruc, se vor lupta pentru locul vacant lăsat de Leonard Doroftei pe 13 noiembrie 2015.

Mihai Craiu este fostul preşedinte de onoare al forului de box şi CEO Media Consulta International, omul care alături de magnatul Adrian Thiess a adus Barcelona la Bucureşti, dar şi pe supercampionul la snooker Ronnie O’Sullivan. Vasile Cîtea a ocupat postul de vicepreședinte, Marian Simion, ex-antrenor al lotului naţional, este medaliat cu bronz la JO de la Atlanta 1996 și cu argint la JO de la Sydney 2000, fiind campion mondial la semimijlocie în 1999, în timp ce Mihai Lauruc l-a antrenat timp de patru ani la amatori pe Lucian Bute. Ordinea enumerată mai sus este şi ordinea şanselor pe fiecare din cei patru le are la ocuparea scaunului de preşedinte. ''experiența organizatorică, precum și relațiile la nivel internațional''.

''Am experiență organizatorică, precum și relații la nivel internațional. Apoi sunt toate rezultatele dovedite în administrarea propriei mele cariere profesionale. Am o experiență profesională foarte bună, am dezvoltat trusturi de presă, am condus aproape 14 ani Trustul Intact, am fost aproape 14 ani acționar în toate vehiculele de presă de acolo, Jurnalul Național, Săptămâna financiară. Și apoi am legătură cu sportul. Prima facultate absolvită este Academia Națională de Educație Fizică și Sport, am dublă specializare în scrimă și box. Am organizat Centura de Aur în anul 2013. Am adus în România echipele Cubei și Rusiei, care nu mai veniseră la noi de 35 de ani. Am organizat meciul de fotbal Dinamo București — FC Barcelona și am adus la București, după 40 de ani, o echipă cu un buget anual de două miliarde de euro. ''Nevoia de a face ceva, nevoia de a da ceva înapoi pentru oamenii din jurul meu. Eu mi-am cam rezolvat lucrurile. Eu am o carieră rezonabilă, am rezultate foarte bune la compania pe care o conduc, câștig bine. Atunci când lucrurile se întâmplă în plan personal bine, este de datoria ta să dai ceva înapoi țării în care te-ai format'', a declarat petnru Agerpres Mihai Craiu, care a mai adaugat că ''pregăteşte pentru alegeri o surpriză frumoasă''.

Cîtea: “Ştiu ce se întâmplă la federaţie, ştiu şi cum voi rezolva problemele boxului”

Plecat în luna iunie 2015 din funcţia de vicepreşedinte al FR de Box, Vasile Cîtea se caracterizează singur printr-un singur cuvânt – echilibru. Fostul oficial spune petnru Agerpres că ştie bine cum merg treburile în boxul românesc, dar la fel de bine cunoaşte şi cum pot fi rezolvate numeroasele probleme, financiare mai ales, cu care se confruntă sportul cu mânuşi de la noi din ţară. ''Sunt oficial tehnic internațional, sunt afiliat la Federația Internațională de Box. Am lucrat mulți ani de zile în federație, de mai multe ori am ocupat funcția de vicepreședinte al FR Box în mai multe mandate. Eu știu ce se întâmplă în federație, cunosc bine boxul românesc. Principalele probleme cu care se confruntă în momentul de față Federația Română de Box sunt legate de aspectele financiare. Asta este primul lucru de rezolvat. Trebuie deblocați banii care vin de la bugetul de stat. Dacă se vor debloca aceste lucruri, vom intra în normalitate la federație. Lucrurile vor funcționa atunci bine. Principalul meu atu pentru candidatură este cuprins în cuvântul echilibru. Pot să îi unesc pe toți oamenii din boxul românesc ca să facem tot ceea ce trebuie întreprins pentru continuitate, liniște și siguranță în ceea ce înseamnă viitorul acestei discipline sportive în țara noastră''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: box, alegeri, federatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...