2019-01-23 05:19


UPDATE. Mihai Stoica agresează jurnalişti. ActiveWatch sesizează UEFA

 |  11:14
UPDATE. Mihai Stoica agresează  jurnalişti. ActiveWatch sesizează UEFA

UPDATE ora 14.24: ActiveWatch condamnă public comportamentul "huliganic" în relaţia cu presa al managerului Clubului de Fotbal Steaua, Mihai Stoica, şi anunţă că va sesiza UEFA, după ce doi jurnalişti au fost agresaţi înainte de meciul Stelei cu echipa macedoneană Vardar.

"ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanţilor Steaua şi cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliştilor agresaţi şi intimidaţi de oficialii Steaua. De asemenea, ActiveWatch face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat şi deschis în relaţia cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare", se arată într-un comunicat transmis marţi de ActiveWatch.

Sursa menţionează că pe 22 iulie Mihai (Meme) Stoica, ofiţerul de presă al echipei, Cătălin Făinişi, şi câţiva bodyguarzi contractaţi de Clubul Steaua i-au agresat la Skopje pe jurnalista Alexandra Tănăsescu şi pe operatorul Viorel Molan, de la ProTV, înainte de meciul cu echipa macedoneană Vardar.

"Agresorii nu le-au permis jurnaliştilor să asiste la antrenamentul oficial al echipei Steaua. Alexandra Tănăsescu şi Viorel Molan au fost bruscaţi, loviţi, înjuraţi şi daţi afară de pe teren de Meme Stoica şi de însoţitorii săi, reporteriţa necesitând ulterior bandajarea unui braţ de către medici. Mai mult, jurnalista a fost imobilizată, i s-a confiscat telefonul, iar ofiţerul de presă al clubului a şters înregistrarea altercaţiei. Operatorul Pro TV a reuşit însă să surprindă pe cameră conflictul şi a predat înregistrarea poliţiei", a relatat ActiveWatch.

Organizaţia susţine că incidentul se înscrie într-o "lungă serie de intimidări, hărţuiri, jigniri şi agresiuni ale oficialilor clubului Steaua faţă de reprezentanţii presei", cărora le este împiedicat adeseori şi accesul la acţiunile echipei.

"De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacţie la modul (critic) în care jurnaliştii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul", a mai apreciat ActiveWatch.

UPDATE ora 12.01: Mihai Stoica a ajuns, marţi dimineaţă, la o secţie de poliţie din Skopje, însoţit de un avocat, apoi a mers la tribunal unde este audiat pentru incidentele în cadrul cărora i-a înjurat şi agresat pe reporterii ProSport şi ProTV.

La secţia de poliţie a fost prezent şi prim-secretarul ambasadei României în Macedonia.

Medicii i-au eliberat un certificat medico-legal Alexandrei Tănăsescu, reporter PRO TV, pentru multiple contuzii, şi i-au bandajat mâna, scrie Sport.ro.

Reporterii ProSport şi ProTV au fost agresaţi luni după-amiază, la Skopje, de bodyguarzii care însoţesc lotul Stelei şi de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor.

Mihai Stoica şi unul dintre agenţi i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu şi au şters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliştilor să părăsească arena şi a proferat injurii la adresa lor.

Alexandra Tănăsescu a primit îngrijiri medicale la spital şi i-a fost eliberat un certificat medico-legal. În urma agresiunii la care a fost supusă de oamenii de ordine de la stadion, mâna Alexandrei a fost bandajată de către medici.

Reprezentaţi ai poliţiei au ajuns în jurul orei 00.00, ora locală, la hotelul în care este cazată delegaţia Stelei, pentru a-l identifica pe agresor. Stoica şi-a recunoscut faptele, însă a refuzat iniţial să meargă la poliţie. În momentul în care poliţia l-a invitat la secţie, managerul Stelei a început să strige că este cetăţean european, iar reprezentanţii legii să se prezinte cu mandat, scrie www.prosport.ro.

În cele din urmă, Stoica a acceptat să meargă la secţia de poliţie, dar acolo managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul Stelei a declarat în faţa autorităţilor că cei doi care au agresat-o pe Alexandra Tănăsescu nu sunt gărzile sale de corp şi că nu sunt cazaţi în hotelul Stelei, transmite Mediafax.

Citiţi şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

GALERIE MEDIA


TAGURI: mihai, stoica, agreseaza, jurnalisti, români
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CATALIN
23 Iul 2013

un jeg uman merita tocat si umilit exact asa cum isi permite sa o face el cu cei din jur.
SAVA
23 Iul 2013

Bine le-a facut. Astia sunt ziaristii care se baga peste tot si nu lasa pe nimeni sa isi vada de treaba? Ei distrug echipe cu minciunile si cu ironiile lor (vezi pe Mironica, Stucan) numai sa isi vanda ziarele si sa se uite lumea la emisiunile lor. Toti se bucura cand castiga Steaua in Europa si au ce da pe post de se mai uita lumea si la ei si acu ii reclama la U.E.F.A.
DA
23 Iul 2013

MEDIA ..RELATEAZA ... efectele dar mie cititor nu-mi spune de cauzele care au fost de s-a putut ajuns sa scoate din sarite pe MM ; tot atat de adevarat ca media ca sa traiasca si sa-si-si ia salariiile, .. daca nu PROVOACA scandal , le INVENTEAZA de dragul scandalurilor ce fac VANZARE si RECLAMA produsului media ! Cum se face ca numai cei de la PROMEDIA au fost implicati... iar ceilalti au fost cuminti, la locul lor sau unde o fi fost! ASTA MEDIA NU POMENESTE ... nu relateaza totul ! Cu ce pret??! Cu pretul dezonoareai clubului roman , a romanilor ca subiect pt. presa straina! RELATAREA PARTINITOARE ... NU SE NUMESTE JURNALISM ci scandalism, instigare la violenta, rasism, etc! ASTA A FACUT SI FACE MEDIA PRO acum, aspect ce da apa la moara antistelistilor, antiromanilor,antiROMANIA! ..HALAL MEDIA PRO!! NEDIA SCRISA NU-SI CASTIGA CLIENTII CITITORI CI ÎI ÎNDEPARTEAZA, PUNAND UMARUL LA DEZBINAREA SOCIALA care si asa a atins cote explosive! CINEVA TREBUIE SA PUNA PICIORUL IN PRAG PT. ASEMENEA COMPORTAMENTE.. care nu mai9 tin cont de nicio regula a comunicarii si comentariilor partinitoare!!
DORU
05 Aug 2013

buna ziua domnule asa zis MM Stoica,cred ca vei ajunge linga idolul tau Becali,acolo iti este locul,te vad eu ce vei face fara galatul care te apara,sau poate il iei acolo cu tine sa te apere de cei care te iubesc asa de mult,vreau sa te vad galatene daca ai curaj sa vii in Arad cat esti de tare aschimodie intruchipata,esti varza,ai curajul sa lovesti suporterii si reporterii dar nummai candd ai spatele asigurat,ca in rest esti un mare"HULIGAN"! pacat ca cei de la steaua te tin,eu deja iti trimeteamm un mic sut undeva.
Random imageUltimele stiriloading...