2017-01-16 23:43

SPORT


Mihai Marinescu: E şansa mea!

 |  21:00

Evoluţia excelentă a lui Mihai Marinescu în sezonul care abia s-a încheiat în Formul 2 a atras atenţia mai multor echipe din GP2. Românul a fost invitat să participe în acest weekend la două curse de GP2, care vor avea loc pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi(Emiratele Arabe Unite).

Este o mare realizare pentru motorsportul românesc, mai ales că a fost singurul pilot din Formula 2 chemat la aceste curse. Pilotul braşovean a acordat un interviu pentru “Puterea” în care a explicat ceea ce ar putea înseamnă această imensă oportunitate pentru viitorul său.

Felicitări pentru sezonul care s-a încheiat. E bine, e rău locul 5 obţinut la final?

Mihai Marinescu: Sunt mulţumit, dar sincer mă aşteptam să obţin mai mult. Îmi pare enorm de rău pentru prima parte a campionatului, acolo unde am abandonat în câteva curse şi nu am strâns deloc puncte. Pe de altă parte, sunt extrem de fericit pentru cursele din finalul sezonului, atunci când am prins mereu podiumul.

Ce echipă te-a invitat în GP2?

Cei de la Rapax mi-au făcut invitaţia. Nu aveam cum să o refuz, este o onoare prea mare pentru mine. La fel cum ar trebui să fie şi o mândrie pentru tot motorsportul românesc, că se aude în GP2 despre un român.

Cu cine vei fi coechipier?

Cu spaniolul Dani Clos. Suntem foarte buni prieteni, ne cunoaştem de când eram copii. Am evoluat amândoi acum mulţi ani în curse de karting.

E diferenţă mare între Formula 2 şi GP2?

E destul de mare diferenţa. Vorbim aici despre un alt nivel, de tehnică, de tot. E şi pentru mine o premieră. Voi urca pentru prima dată într-un monopost pe GP2. Nu am emoţii, am mare încredere în mine.

Ce îţi propui pentru această cursă, dar şi pentru viitor?

Vor fi pe grila de start 26 de piloţi, iar ca obiectiv, vreau să termin cursele în primele opt poziţii. E şansa mea şi vreau să profit la maximum. Nu se ştie niciodată ce poate reprezenta pe viitor această oportunitate şi de aceea voi da tot ce am mai bun.

Calea spre Formula 1

Campionatul GP2 a fost fondat acum şase ani de Bernie Ecclestone, şi a înlocuit competiţia numită Formula 3000. GP2 este anticamera Formulei 1, chiar cursele desfăşurându-se în aceleaşi weekenduri şi pe aceleaşi circuite cu cele din “Marele Circ”. Cei mai mulţi piloţi care activează acum în Formula 1 au ajuns din campionatul de GP2. Cele mai cunoscute nume care au trecut prin această competiţie sunt cele ale lui Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Heikki Kovalainen, Timo Glock sau Vitali Petrov.

Program GP2 – Abu Dhabi(ora României):

Vineri - 11 noiembrie

8.15 - 9.00 Antrenamente libere

12.55 – 13.25 Calificări

Sâmbătă - 12 noiembrie

9.00 – 10.05 Cursa 1 (31 de tururi sau 60 de minute)

Duminică - 13 noiembrie

11.30 – 12.20 Cursa 2 (22 de tururi sau 45 de minute)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-24

TAGURI: Mihai Marinescu, GP2, abu dhabiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image