2018-11-15 02:53


Mihai Marinescu participă şi în acest an în Formula 2. “Vreau podiumul final”

 |  21:00
Mihai Marinescu participă şi în acest an în Formula 2. “Vreau podiumul final”

Pilotul român Mihai Marinescu va concura şi în acest an în Formula 2, după ce sezonul trecut a terminat pe locul 5 în acest campionat. De data aceasta, singurul pilot român ajuns vreodată până la acest nivel are de gând să urce pe podiumul final al competiţiei, care va debuta cu etapa de la Silverstone, din acest weekend.

În ciuda rezultatelor foarte bune de anul trecut, Mihai se confruntă în continuare cu mari probleme financiare. Sponsorii nu s-au înghesuit la poarta sa, din contră, banii vor fi şi mai puţini în acest sezon. “Am confirmat căvoi participa şi anul acesta în F2, însă deocamdată doar la prima etapă. O să fie mai greu decât anul trecut. Atunci măcar ştiam cât de cât că voi participa la toate cursele, acum nu mai pot spune asta. Sponsorii nu au venit lângă mine. Voi continua însă colaborarea cu MDRT, şi voi avea brandul ţării afişat pe maşină şi pe echipamentul meu. Cu toate astea, vreau ca anul acesta să-mi depăşesc perfomanţa din sezonul trecut. Acum vreau podiumul final. Gândul îmi zboară la titlu, dar problemele financiare cu care mă confrunt mă împiedică să visez la mai mult”, a declarat pentru “Puterea” Mihai Marinescu.

Boss-ul F2 îl laudă

Şeful Campionatului de Formula 2, Jonathan Palmer, are numai cuvinte frumoase la adresa lui Mihai, pe care îl vede printre principalii artizani ai noului sezon: “E extraordinar că Marinescu va concura în 2012. A arătat că are potenţial pentru câştigarea titlului, prin victoria de la Monza. A impresionat şi în testele de iarnă de la Barcelona şi sunt sigur că va fi un pretendent valoros pentru titlu”.

CV Mihai Marinescu

Are aproape 10 ani de karting şi a concurat în mai multe categorii la Formula Renault, dar şi în Formula Junior 1600 Italia, unde a ocupat locul secund la prima sa tentativă, înaintea spaniolului Jaime Alguersuari, care a concurat în Formula 1 pentru Toro Rosso. Mihai a trecut apoi la Formula BMW Europe în 2008, unde a ocupat locul 11 la general, câştigând cursa Formula BMW Pacific. A debutat în Formula 2 în 2010, după un sezon în Formula Renault 3.5. În primul an a strâns 9 puncte şi a terminat pe locul 11. Mihai a avut un final de sezon foarte bun în 2011 şi a încheiat pe locul 5 în clasamentul general, după ce a reuşit prima sa victorie, la Monza, alături de alte trei clasări pe podium. Pilotul braşovean a încheiat anul 2011 cu o cursă GP2 la Abu Dhabi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-25

TAGURI: mihai marinescu, formula 2
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...