2018-10-15 22:22


Mircea Lucescu este de partea lui Reghecampf în războiul acestuia cu Iordănescu pe tema cantonamentului de iarnă al naţionalei

 |  20:45
Mircea Lucescu este de partea lui Reghecampf în războiul acestuia cu Iordănescu pe tema cantonamentului de iarnă al naţionalei
Florentin Dincă

Selecţionerul Anghel Iordănescu a apelat înaintea meciurilor din preliminariile EURO 2016 la sfaturile lui Mircea Lucescu. În acest sens, antrenorul lui Şahtior a fost chemat de câteva ori în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia pentru a sta de vorbă cu jucătorii. În ciuda acestui fapt, ultima reacţie a lui Il Luce ar putea deteriora prietenia cu Tata Puiu.

Lucescu este de partea lui Laurenţiu Reghecampf în diferendul tot mai ascuţit al acestuia cu Iordănescu în privinţa obligativităţii convocării jucătorilor stelişti în cantonamentul de iarnă al naţionalei divizionare, care va avea loc în perioada 24 ianuarie – 7 februarie (Antalya). Poate e de vină şi prietenia strânsă pe care Il Luce o are cu soţii Reghecampf. "Cred că echipa națională ar trebui să ia jucătorii doar pentru niște jocuri de pregătire. Să fie ceva pe termen scurt, cu un program foarte scurt! După părerea mea jucătorii trebuie să rămână la cluburi! Toți să se antreneze la cluburi, iar la lot să meargă doar dacă sunt meciuri de pregătire, de asamblare, de organizare. Totuși nu cred că între echipa națională și echipele de club ar trebui să existe divergențe!", a spus la DolceSport Mircea Lucescu.

Doar Reghe e contra

Laurenţiu Reghecampf este cel mai vehement. Pe de-o parte are dreptate, pe de-o parte nu. Cei mai mulţi jucători vor veni de la Steaua. Niţă, Toşca, Ad. Popa, Papp, Pintilii sau Stanciu sunt pe lista selecţionerului. Toţi sunt titulari, iar Steaua va roda formula standard de echipă în meciuri amicale exact în perioada cantonamentul naţionalei se întinde pe două săptămâni. Obiectivul lui Reghe e clar, titlul şi calificarea în grupele Ligii Campionilor, iar pentru asta are nevoie de toţi jucătorii. "Sunt împotriva acestui cantonament și o să discut cu selecționerul Iordănescu pe această temă. Noi lucrăm foarte bine la club, iar mie mi cere performanță la Steaua. Dacă eu nu am jucătorii în perioada de pregătire nu pot răspunde pentru rezultatele Stelei, asta să fie foarte foarte clar!!! Nu înțeleg de ce trebuie echipa națională să facă un cantonament în aceeași perioadă cu cluburile! Antrenorii echipei naționale nu au încredere în antrenorii și în ședințele de pregătire care se fac la cluburi în perioada respectivă? Puiu vine cu un contraargument. Nici o echipă nu este calificată în primăvara europeană şi, în plus, cu acest cantonament începe să-şi contureze lotul pentru EURO 2016.

"Din punctul meu de vedere, şi nu este vorba aici de conducerea federaţiei, cred că este obligaţia cluburilor să dea jucătorii la echipa naţională, pentru că este o hotărâre a Comitetului Executiv şi nu cred că se poate glumi cu asta. Este obligaţia cluburilor să pună jucătorii la dispoziţia echipei naţionale. Nu eu am hotărât, a hotărât Comitetul Executiv. Eu cred că se face prea mult tam-tam pe această chestiune. Orice antrenor îşi doreşte să ajungă la echipa naţională, ştiu precis că şi antrenorul de la Steaua îşi doreşte ca el personal să ajungă antrenorul echipei naţionale. Sunt convins că nu poate să interzică vreunui jucător de la Steaua să vină la echipa naţională. Selecţia pentru Campionatul European începe cu primul cantonament al echipei naţionale. Dacă cei de la Steaua nu vor să lase jucătorii la echipa naţională, să nu-i lase! Eu înţeleg că celelalte cluburi vor pune jucătorii la dispoziţia echipei naţionale. Nu are rost să comentez ce spune domnul Reghecampf. Am cerut federaţiei ca aceste jocuri să se desfăşoare sub titulatura de naţionala României. Avem o arie de selecţie foarte restrânsă, încercăm să forţăm anumiţi jucători să promoveze şi ca atunci când ajungem la Euro să nu tremurăm în faţa Franţei, să nu avem emoţii peste măsură că un jucător tânăr îmbracă pentru prima dată tricoul naţionalei la Euro. Îi luăm pe toţi cei pe care considerăm că avem nevoie de ei pentru acest turneu", a fost replica la DigiSport a lui Anghel Iordănescu.

La rândul lor, Hagi, Rednic, Şumudică şi Iordănescu jr., toţi patru aflaţi cu echipele lor în lupta pentru câştigarea titlului, sunt de cealaltă parte a baricadei. Cea a lui Iordănescu. La unison, cei patru tehnicieni au anunţat că îşi vor lăsa fără nici o problemă jucătorii la lot, indiferent de numărul şi numele acestora. Gică îi poate trimite la naţională pe Benzar, Ganea, Fl. Tănase şi Achim, Rednic îi propune pe A. Marc, St. Filip, Anton şi Dorin Rotariu, Şumudică îi are pe Lung jr., Găman, Enache, Budescu şi Alibec, în timp ce Iordănescu jr. îşi poate ajuta tatăl cu Hora, Răduţ, Săpunaru şi Nistor. „Este o mare onoare dacă ar lua jucători de la Viitorul. Din partea mea, să-i ia pe toţi”, a spus Hagi, completat de Şumi: “E o mândrie pentru mine şi pentru Astra. Chiar dacă îmi ia jumătate de echipă, eu voi veni cu ei la aeroport să-i aduc”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: mircea lucescu, anghel iordanescu, laurentiu reghecampf, nationala, cantonament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...