2017-01-20 03:45

SPORT


Mircea Lucescu pleacă vineri la Doneţk

 |  13:21
Mircea Lucescu pleacă vineri la Doneţk

Mircea Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, a declarat pentru site-ul clubului că va pleca în curând în Ucraina, la aproape o lună după accidentul rutier pe care l-a avut la Bucureşti, în urma căruia a fost operat. Conform site-ului lui Şahtior, care îl citează pe ambasadorul Ucrainei în România, Lucescu se va întoarce vineri la Doneţk, după ce va efectua un ultim examen medical la Bucureşti.

Lucescu a afirmat că va ajunge la Doneţk a doua zi după revenirea echipei din Spania. El a precizat că medicii nu-i dau voie încă să plece, din cauza temperaturilor foarte scăzute de la Bucureşti.

Tehnicianul a fost impresionat de cadoul primit din partea 'Familiei Şahtior', un imens poster în care jucătorii campioanei Ucrainei apar fotografiaţi pe stadionul din Doneţk, alături de grupele de copii şi juniori, precum şi de angajaţii clubului. În afară de limbile rusă şi ucraineană, mesajele de susţinere de pe poster au fost scrise şi în română şi engleză, conform Agerpres.

Posterul i-a fost înmânat lui Lucescu, la el acasă, pe 30 ianuarie, de ambasadorul Ucrainei în România, Viorel Kotîk. Potrivit acestuia, soţia lui Lucescu a părăsit camera, pentru a nu fi văzută plângând.

Conform diplomatului ucrainean, tehnicianul va fi supus vineri unui ultim examen medical.

Lucescu a comentat decizia UEFA de a-l suspenda doi ani pe portarul lui Şahtior, Aleksandr Rîbka, pentru dopaj. Tehnicianul consideră sancţiunea prea aspră, dar a adăugat că Rîbka a comis o greşeală când a luat o substanţă interzisă.

Lucescu consideră 'o decizie foarte bună' revenirea lui Ilsinho la Şahtior, după ce brazilianul a jucat un timp la două echipe din ţara sa natală, Sao Paulo şi Internacional. 'Acum, el poate aprecia cu adevărat ce nivel are Şahtior şi ce condiţii oferă în comparaţie cu alte echipe. Apoi, poate face o comparaţie între preşedintele lui Şahtior şi cei ai altor cluburi. La rândul lui, noi ştim ce poate el pe terenul de joc. Echipa are nevoie de Ilsinho, iar eu am încredere în el. Cel mai important lucru e ca el să-şi dea seama că a greşit. Pentru el este a doua şansă', a spus Lucescu.

Legat de eventualul transfer al lui Willian la Chelsea, tehnicianul a afirmat: 'Noi vrem să-l ajutăm, dar fiecare jucător valorează o anumită sumă. Willian e un jucător de top, iar noi nu-l putem vinde la un preţ sub valoarea lui, aşa cum ne sugerează Chelsea. e tânăr, dar a făcut foarte multe pentru Şahtior. Totuşi, încă mai poate progresa, încă mai poate câştiga experienţă. Eu sunt încrezător că-i poate oferi lui Şahtior chiar mai mult decât a făcut-o până acum'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Mircea_lucescu, doneţk, plecareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image