2017-01-25 03:31


Mircea Rednic îşi dezvăluie planul pentru a duce Khazar Lankaran în Grupele Ligii Europa

 |  17:52
Mircea Rednic îşi dezvăluie planul pentru a duce Khazar Lankaran în Grupele Ligii Europa

Cupa Azerbaidjanului cucerită cu cei de la Khazar Lankaran l-a convins peMircea Rednic să continue şi din sezonul viitor în „Ţara Focurilor”. Nu mai puţinde opt jucători români au contribuit la primul trofeu cucerit de alb-verzi dupăo pauză de trei ani.

„Dacă nu luam Cupa, atunci renunţam.Asta e sigur”, afirmă Rednic pentru „Puterea”. Cunumai câteva zile înainte, fanii i-au trimis o scrisoare deschisă patronuluipentru a-i cere să-l păstreze pe tehnicianul român indiferent de rezultatul dinfinala cu Inter Baku. 1-1 după 120 de minute şi 4-2 la loviturile dedepartajare s-a încheiat duelul de la Baku în favoarea lui Khazar, toategolurile fiind marcate de foşti fotbalişti din Liga 1. „Am deschis scorul prin Parks, iar la penalty-uri, din 5 jucătoridesemnaţi patru au fost români. Şi au marcat toţi. Mă bucur pentru asta. ÎnRomânia, mulţi au fost consideraţi fără valoare, dar aici au putut demonstra căsunt jucători buni”, se laudă „Puriul”.

Echipa a revenit ieri la Lankaran şi aseară a sărbătoritcucerirea Cupei alături de 15.000 de fani pe arena municipală. „E nebunie aici. Stadionul e plin şi maiavem ceva de mers până acolo. În afara oraşului, la vreo 10 kilometri, suntmaşini care ne aşteaptă pentru a fi conduşi până la stadion. E o atmosferăfoarte frumoasă.” Şase români au fost pe teren în finală, alături de alţitrei străini transferaţi din Liga 1.

În mai puţin de un an, tehnicianul a rulat aproape 50 dejucători pentru a găsi formula potrivită, dar chiar şi aşa, a pierdut lamustaţă titlul de campion. „Se va spunecă fotbalul de aici nu e bun, dar eu zic că a progresat foarte mult. Iar unelemeciuri sunt peste cele de la noi. Şi nu sunt deloc subiectiv. Să nu creadălumea că mă laud singur. Puteam câştiga şi titlul, însă au fost probleme maricu arbitrajul. Noi în 32 de meciuri am primit un singur penalty, pe mine m-aususpendat cinci etape că am dat cu şapca de pământ. Am avut în tur o echipă, înretur o alta, dar tot am fost aproape. Îmi pare rău că s-a terminat tocmaiacum, când erau deja mecanismele formate”, povesteşte antrenorul în vârstăde 49 de ani.

Vrea Liga Europa şi titlul în sezonul următor

Cu şapte trofee la activ ca tehnician, Mircea Rednic vreasă pună în aplicare un plan măreţ la Khazar. Îşi doreşte ca anul acesta să maiobţină şi calificarea în grupele Ligii Europa, iar pentru asta le cere şefilorsă investească masiv. „Mâine (n.r. - azi)mă voi întâlni cu preşedintele pentru a pune la punct strategia pentrucampionatul care vine. Până acum am luat jucători împrumutaţi, dar e momentulsă facem transferuri importante. E absolut obligatoriu pentru a obţine performanţape care o doresc eu, dar şi ei. Voi mai aduce jucători din Liga 1, sâmbătă măîntorc la Bucureşti pentru a discuta eventualele transferuri”, precizeazăacesta. Khazar este cunoscută în Azerbaidjan drept „Chelsea din Caucaz” şi econdusă de magnatul Mubariz Mansimov, a cărui avere este estimată la 1,5miliarde de dolari.

„Barcelona tiki-taka şi PuyolScarlatache”

Asemenea lui Gigi Becali, fanii lui Khazar au visurimăreţe şi deja îşi compară echipa cu cea mai în formă echipă din lume, FCBarcelona. Rednic povesteşte că la aproape toate meciurile sunt afişate bannereprecum „Welcome Barcelona Lankaran”, în timp ce fundaşul Adrian Scarlatacheeste poreclit „Puyol”. „La Dinamo eraconsiderat cel mai slab, iar aici e foarte apreciat. Din păcate, este doarîmprumutat la noi, iar clauza este foarte mare. Va fi greu să-l transferămdefinitiv”, afirmă Rednic, care anunţă că cel puţin patru dintre jucătoriiromâni vor continua şi din vară. „Singuraproblemă e cu cei de la Dinamo. Vreau să mai aduc jucători de valoare, care săne ajute să progresăm.”

Prevede dezastrul în România

Fostul mare internaţional laudă organizarea fotbaluluidin micuţul stat ex-sovietic şi crede că nivelul este din în ce în mai bun.Investiţii în centrele de copii şi juniori, stadioane, baze de pregătire,salarii mari sunt doar câteva dintre atuurile pe care Azerbaidjan le are pentrua depăşi Liga 1 la nivel valoric. „Dacăaţi vedea ce baze sunt aici, aţi rămâne profund impresionaţi. Şi juniorii suntbine pregătiţi. La noi a fost adus un director tehnic de la Ajax special pentrucopii. Nu se compară cu ce e la noi. Acum că a dispărut mirajul ăsta cu LigaCampionilor, nu se vor mai investi aceiaşi bani. În afară de Steaua, Cluj sauVaslui, vor fi probleme mari. Din păcate, nu s-a făcut nimic atunci cândtrebuia”, crede Rednic, care nu se gândeşte temporar la revenirea în Liga1: „Anul acesta sigur nu, poate din2012, dar acum mă concentrez pe proiectul meu”.

Jucătorii români de la Khazar:

Nicolae Muşat

Adrian Scarlatache

Cosmin Frăsinescu

Andrei Mureşan

Cătălin Doman

Stelian Stancu

Adrian Piţ

Hristu Chiacu

Jucători transferaţi din Liga 1:

Julius Wobay

Winston Parks

Bruno Simao

Au mai fost în lot:

Alexandru Piţurcă

Adrian Iordache

Dorian Arbănaş

Diego Ruiz (ex-CFR Cluj)

Denis Romanovs (ex-Dinamo)

Despre campionatul azer:

E format din 12 echipe. După meciuri tur-retur, urmeazăplay-off-ul. Şase în Grupa Campionilor, iar restul de şase în grupa pentruevitarea retrogradării. Cinci din cele 12 sunt din capitala Baku.

În întreg sezonul 2010-2011 au fost consemnate doar şaseschimbări de antrenor. De peste patru ori mai puţine decât în Liga 1.

Fostul mare internaţional englez Tony Adams este antrenorla Gabala, unde încasează un salariu anual de aproape un milion de dolari. Lagruparea respectivă, care anul acesta a terminat pe 7, este legitimat şiromânul Răzvan Ţârlea.

Cel mai bine plătit jucător din campionat estebrazilianul Jaba, cu un contract anual de aproape 800.000 de dolari. ÎnAzerbaidjan joacă şi fostul internaţional belgian Emile Mpenza.

În prezent, opt din cele 12 stadioane ale primei ligi auo capacitate de sub 10.000 de locuri. În schimb, se va începe construcţia altorpatru, cu minim 15.000 de locuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image