2017-01-22 07:51

SPORT


Mircea Sandu, reales cu emoţii la al 35-lea Congres. Şeful FRF rămâne în conducerea UEFA după alegerile de azi. Platini, aclamat public

 |  14:50
Mircea Sandu, reales cu emoţii la al 35-lea Congres. Şeful FRF rămâne în conducerea UEFA după alegerile de azi. Platini, aclamat public

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a câştigat un nou mandat de membru înComitetul Executiv al UEFA, unde preşedinte va fi în continuare prietenul săuMichel Platini, de altfel singurul candidat. Naşul a avut emoţii, obţinând voturileabia în turul doi, însă cu majoritate.

Al 35-lea Congres UEFA a început aşa cum se aştepta toatălumea. Cu doar un singur candidat pe lista alegerilor pentru funcţia depreşedinte, reprezentanţii celor 53 de Federaţii s-au ridicat în picioare să-laclame pe Platini, astfel că nu a maifost nevoie de voturi. Francezul a reamintit planurile sale puse deja în aplicare:reformarea Ligii Campionilor, 24 de echipe pentru EURO 2016 şi înfiinţareaLigii Europa. “Vom proteja fotbalul”, a fost anunţul francezului.

La scurt timp au avut loc şi alegerile pentru cele şapteposturi disponibile în Comitetul Executiv al UEFA. Pe lângă Mircea Sandu şialţi cinci membri ale căror mandate au expirat, au mai candidat alţi şapte şefide Federaţii. Deşi înaintea alegerilor, era sigur pe el, deoarece primiseasigurări de la Platini, Europa de Est şi ţările nordice, Sandu nu a beneficiatdecât de 25 de voturi, astfel că a fost nevoit să intre în turul doi pentru al7-lea loc vacant. Aici, fostul atacant nu a avut probleme, câştigând detaşat şiastfel va rămâne încă patru ani în conducerea Uniunii Europene de Fotbal. Pelângă faptul că va continua să fie o persoană influentă în fotbalul european,Mircea Sandu va avea de câştigat şi pe viitor, urmând ca, după retragere, săîncaseze o rentă viageră în valoare de 5.400 de euro lunar.

Blatter candidează pentru ultimul mandat la FIFA

În fruntea forului mondial din 1998, elveţianul SeppBlatter a anunţat ieri că va candida pe 1 iunie pentru un ultim mandat."UEFA contează foarte mult pentru FIFA, vă invit la congresul din 1 iunie,de la Zurich, pentru a continua să muncim împreună. Candidez pentru încă patruani, sunt ultimii mei patru ani", a spus şeful FIFA la Comitetul Executiv.Blatter este al 8-lea preşedinte din istoria Federaţiei Internaţionale deFotbal de la înfiinţarea acesteia, în 1907.

Avantajele României cu Naşul în conducerea UEFA:

-ARBITRAJ BUN. După două calificări pierdute dincauza greşelilor imense comise de arbitri, situaţia s-a schimbat din 2007încoace, când tricolorii au avut parte de decizii corecte şi chiar favorabiledin partea fluieraşilor.

-CE U19. În acest an, România va organiza în premieră CampionatulEuropean U-19, la mai bine de un deceniu după ce a primit EURO U-21. Competiţiase va desfăşura în localităţi din judeţul Ilfov, precum Brăneşti, Chiajna sauMogoşoaia.

-FINALA LIGII EUROPA 2012. Pentru prima oară înistorie, o finală de cupă europeană se va disputa în ţara noastră, anul viitor,pe National Arena. Bucureştiu a fost desemnată gazdă a competiţiei, deşi aconcurat cu oraşe şi stadioane de cinci stele.

-ROMÂNIA, MEMBRU DEPLIN. FRF era printre puţineleţări care nu semnaseră Convenţia UEFA privind arbitrajul, însă anul trecut adevenit membru cu drepturi depline.

Foto: GSP.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27

Mai multe imagini:
Mircea Sandu, reales cu emoţii la al 35-lea Congres. Şeful FRF rămâne în conducerea UEFA după alegerile de azi. Platini, aclamat public
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image