2019-03-19 08:02


Mister Perfect KO! Bute şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a 6-a oară

 |  17:57
Mister Perfect KO! Bute şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a 6-a oară
Lucian Bute l-a învins pe KO în repriza a 9-a peamericanul Jessey Brinkley şi rămâne campion mondial la categoriasupermijlocie, versiunea IBF. Nici o televiziune din România nu a transmis galade la Montreal, care în mod normal trebuia să se dispute la Bucureşti, însăautorităţile l-au dus cu vorba pe pugilist până când acesta s-a văzut nevoit sărenunţe.

Neînvins de mai bine de trei ani, locul 11 în topulBoxrec, Jessey Brinkley, era convins că îl poate detrona pe român. Însă, înring, Bute a fost devastator. A dominat lupta fără probleme şi a preferat să sejoace cu americanul înainte de a încheia lupta. L-a pus la podea în repriza a5-a cu un upercut, knock-downşi în repriza a 8-a, iar în următoarea a terminat treaba cu un upercut înfigură, care l-a năucit pe Brinkley. “Am crezut că mi-a sărit ochiul, atât de tare m-a durut acea lovitură”, a povestit americanul.

A fost a 27-a victorie din tot atâtea posibile pentruromân, dintre care 22 au fost obţinute înainte de limită. Pentru Lucian,urmează o lună de vacanţă, timp în care va face şi o scurtă vizită în România,iar în primăvară, îşi va pune centura în joc pentru a 7-a oară.

Cel mai probabil, viitorul adversar al lui Bute va fiun alt american, Kelly Pavlik, cel care până în primăvarăa fost campion mondial WBO şi WBC. Unul dintre apropiaţii gălăţeanului,preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a negat informaţiile conform cărora intenţioneazăsă urce în categorie.

Steagul Columbiei, în loc de cel al României

Organizatorii galei de la Montreal au comis o gafă deproporţii înaintea meciului dintre Lucian Bute şi Jessey Brinkley. Cu puţintimp înainte ca cei doi pugilişti să urce în ring, acolo şi-au făcut apariţiahostesse ţinând în mâini steagurile actorilor principali. Dacă în cazulamericanului cu greu se putea comite vreo eroare, în schimb, în loc detricolorul României, în ring a apărut steagul Columbiei.

Bute a preferat donaţii pentru copii în dauna televizării

Pentru că nici o televiziune din România nu a găsit100.000 de euro pentru a achiziţiona drepturile tv ale galei, mai mulţi oamenide afaceri au strâns suma necesară, aşa cum s-a întâmplat şi în 2009, la meciulcelui poreclit „Mister KO” cu Librado Andrade. “Adunasem noi baniinecesari când am văzut ce se întâmplă, dar Lucian nu a fost deacord. Ne-a zis să facem mai bine pachete pentru copiii săraci”, a povestit primarul din Buşteni, Emanoil Savin.

Victorie contestată de Leonard Doroftei

Fost campion mondial la categoria uşoară, LeonardDoroftei susţine că victoriile fără probleme ale lui Bute se datoreazăadversarilor mult prea slabi de care a avut parte. "Bute şi-a bătutfără probleme adversarul, iar de câteva meciuri se tot repetă acelaşi scenariu.Asta nu poate să însemne decât că Bute luptă la o categorie slabă", a spus“Moşul”.

Diaconu şi Jo Jo Dan, victorioşi

Ceilalţi doi români participanţi la gală, AdrianDiaconu şi Jo Jo Dan, s-au impus clar în faţa adversarilor, ce-i drept mult maimodeşti. La prima luptă după eşecul din Turcia cu Selcuk, Jo Jo l-a făcut KO înrepriza a 4-a pe Andres Pablo Villafane, în timp ce Adrian Diaconu a câştigatdetaşat, la puncte, meciul cu Omar Sheika. “A fost cel mai inteligent meci al meu”, a afirmat Diaconu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...