2017-01-16 23:58

SPORT


Mitea: “Vreau să ajung iar în fotbalul mare”. După doi ani de “stat pe bară”, ex-dinamovistul se gândeşte să îşi relanseze cariera

 |  19:46
Mitea: “Vreau să ajung iar în fotbalul mare”. După doi ani de “stat pe bară”, ex-dinamovistul se gândeşte să îşi relanseze cariera

Pe vremeajunioratului a fost în probe la magnifica Barcelona, unde a fost dus de IonuţChirilă. A fost coleg de antrenament cu Andres Iniesta, însă nu afost oprit pe Nou Camp. La acea vreme lui Nicolae Mitea nu i-a părut rău, maiales că s-a întors la Dinamo, iar după câteva meciuri a fost transferat în 2003la Ajax. Avea doar 18 ani şi toată lumea la picioare, iar primul an laAmsterdam a fost pentru el unul de graţie. A jucat 24 de meciuri şi a înscrisde 7 ori, iar lăncierii” auluat titlul în acel sezon, iar el a fost printre revelaţiile campionatuluibatav. În acelaşi an a debutat şi la naţionala de tineret, iar în 2005 a prinscâteva meciuri şi la prima reprezentativă. Accidentările au început să-l macine,iar din această cauză cariera sa a luat-o iremediabil în jos. Cu excepţiarevenirii la Dinamo, în 2008, de Mitea fotbalistul nu s-a mai auzit, chiar dacăşi a doua descălecare în Ştefan cel Mare a fost un fiasco, şi tot din cauzaaccidentărilor. A fost dat afară de la echipă, dar a şi rămas fără impresariiVictor şi Ioan Becali. A ţinut ştacheta sus în privinţa salariului, iar astal-a costat enorm. Nu a mai fost băgat în seamă de nimeni, iar timp de doi ani amai fost cunoscut doar prin scandalurile din presa mondenă în care a fostimplicat cu ex-partenera de viaţă, Andreea Tonciu. Însă, de curând, soarele aieşit şi pe strada sa. A fost luat în pregătiri de Vivi Răchită la Petrolul, şidepinde de acum înainte numai de el dacă poate reveni la forma care l-a consacrat.Recunoaşte că îi va fi foarte greu, dar vrea să profite la maximum de aceastăoportunitate. Încă nu amsemnat cu Petrolul, dar sper să o fac în curând. Nu a fost vorba să fiu testatsă vedem dacă rezist. Îmi este greu, normal, dar după doi ani de pauză mă aşteptamsă fie aşa. Am pierdut mult din kilograme şi din masa musculară. M-am şiconsumat enorm în ultimele luni din cauză că nu îmi găseam un angajament. Acumsă nu credeţi că sunt mort de oboseală după antrenamente, mă simt bine”, a spus Nicky Mitea pentru “Puterea”.

S-aautopropus la Ploieşti

După doi ani deaşteptare, Mitea nu a mai rezistat. A încercat tot felul de combinaţii pentrua-şi găsi echipă, însă a fost în zadar. Într-un final a apelat la o cunoştinţă,care i-a făcut legătura cu Vivi Răchită, iar antrenorul găzarilor l-a chematurgent la antrenamente. A fost un handicap marepentru mine că nuam mai avut impresar. Singur mi-a fost greu să îmi găsesc echipă. Am zis să îmiîncerc norocul la Petrolul. Am vorbit cu un prieten, care este apropiat al luiVivi Răchită, şi iată că mi s-a dat o şansă. Antrenorul nu mi-a zis nimicspecial, doar să îi dau drumul la treabă. Am nevoie de încredere, pentru că nueste uşor să revin după doi ani. Până la începutul campionatului o să fiu apt100%”, ne-amai declarat fotbalistul.

Visează la un transfer “afară

Gândul îi zboară inevitabil şi la marea performanţă, pe care a cunoscut-ocel mai bine la începuturile sale la Ajax. Vremurile petrecute pe Amsterdam Arenaîl răscolesc şi în momentul de faţă, dar spune că nu seva da bătut: “O iau practic de la zero. Vreau să mă pun cât mai repede pe picioare. Deaceea nici nu am avut pretenţii financiare. Am pretenţii, dar doar de la mine,pentru că vreau foarte mult să îmi revin la forma de altădată. Dacă Dumnezeu măva ajuta, o să reuşesc. Să vedem cum o să fie la meciuri, acolo unde existăpresiune mare. Un an bun la Petrolul m-ar putea propulsa mai sus. Gândul meucel mare e să prind iar un contract la o echipă din fotbalul mare. Nu promitnimic deocamdată, dar vreau să profit la maximum”.

CV - Nicolae Mitea

24 martie 1985

Cluburi:

Dinamo Bucureşti 2002/2003 (9 meciuri/0 goluri)

Ajax Amsterdam 2003-2008 (57/12)DinamoBucureşti 2008/2009 (12/0)

Naţională:

România U-21 18/6

România 9/2


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image