2017-01-17 15:13

SPORT


Mitică Dragomir, nemuritor la Ligă

 |  21:00
Mitică Dragomir, nemuritor la Ligă

Puciul organizat împotriva preşedintelui LPF Dumitru Dragomir de 7 cluburi din Liga 1 a eşuat la fel de repede cum a fost conceput. Oficialii care doresc convocarea Adunării Generale sunt legaţi de mâini deoarece nu ar avea drept de vot chiar dacă reunirea ar avea loc în cele din urmă.

Cererea înaintată de Steaua, Pandurii, Oţelul, Sportul, Rapid, Concordia şi Ceahlăul a fost refuzată de Dragomir pentru că „motivele nu sunt serioase”. Oficialul susţine că este singurul împuternicit să convoace AG. „Ei nu pot face asta, doar eu am puterea. Aşa scrie în regulament. Cererea a fost refuzată, dar e posibil să mă răzgândesc. Nu fac acum Adunarea, poate mai târziu, rămâne să vedem”, a declarat Dragomir pentru „Puterea”. În schimb, unul dintre liderii contestatarilor, Vasile Şiman, e sigur că întâlnirea cluburilor la Ligă va avea loc pe 15 august. „Vrea, nu vrea, tot va fi. Veţi vedea”, ne-a spus Şiman.

Şi chiar dacă Adunarea ar avea loc la propunerea celor 7 cluburi, oficialii acestora nu vor avea drept de vot, astfel că tot şeful Ligii ar ieşi câştigător. „Ei nu pot vota atunci, doar restul de 11 cluburi. Nu îmi e frică, opoziţia nu e puternică. Ce să-mi facă, să mă dea afară din ţară? Să pună mâna pe carte, pe regulamente, să nu mai vorbească prostii”, a adăugat cel poreclit „Oracolul din Bălceşti”. Practic, Dragomir are postul asigurat la LPF cel puţin până în 2013, atunci când vor avea loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al forului.

Drepturile tv, mărul discordiei

Nemulţumirea cluburilor a pornit de la împărţirea drepturilor tv. Astfel, deşi cluburile urmau să împartă în total suma de 33 de milioane, pe listă au apărut doar 30. Ulterior, după ce a fost atenţionat de cluburi, Dragomir a trimis sumele corecte. „Cineva, unul dintre duşmanii mei, a introdus listele alea în sală. Cineva le-a fabricat, unul dintre oficialii cluburilor. Au făcut un fals”, s-a apărat acesta.

Fără adversar din 1996

Vicepreşedinte în perioada 1992-1996, Dragomir a preluat postul de preşedinte al LPF imediat după retragera lui Mircea Angelescu. De atunci, doar în 2000 a avut contracandidat, pe Gino Iorgulescu, dar l-a învins cu un sec 11-5. „De unul singur mă temeam la alegeri, de Mircea Sandu. Oriunde aş fi candidat împotriva lui, nu aş fi avut nici o şansă”, spunea oficialul înaintea alegerilor din 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image