2017-01-23 20:59


Mitică: „Doar cine are 45 de milioane să vină la negocieri”. Şeful LPF visează că va obţine zeci de milioane de euro de la televiziuni pe pachetele rămase nevândute

 |  18:08
Mitică: „Doar cine are 45 de milioane să vină la negocieri”. Şeful LPF visează că va obţine zeci de milioane de euro de la televiziuni pe pachetele rămase nevândute

Adunarea Generală convocată de Dumitru Dragomirtrebuia să lămurească, în mare, încotro se vor îndrepta cele şase pachete tvrămase nevândute la licitaţia din 4 aprilie. Însă totul a rămas deocamdată încoadă de peşte. Pe de o parte, pentru că termenul în care ofertele trebuiedepuse a fost fixat pe 27 iunie, dar mai ales din cauza lipsei de ofertanţicare să arunce cu zecile de milioane de euro, aşa cum vor preşedinţii decluburi. Mitică chiar s-a şi aruncat la o sumă fantasmagorică, 45 milioane deeuro plus TVA, pentru următoarele trei sezoane. Interesant este că RCA-RDS,singurul candidat care este în stare să achiziţioneze pachetele rămase, a oferitdoar 27 milioane de euro plus TVA, şi nu 37 cu TVA, aşa cum s-a lăudat şefulLigii. „Adunarea Generală a decis ca plafon minim 45 milioane de europlus TVA pentru trei ani sau 15 milioane pe un an. Dacă vor bine, dacă nu, săfie sănătoşi. Dacă nu, nu vom vinde, ţinem noi drepturile. Până acum existădoar o ofertă de 37 de milioane, noi vrem 45. Doar cine arepeste 45 milioane de euro să vină la negocieri. Dacă nu vor fi vândute, astaeste”, a declarat Dragomir. Oficialul LPF susţine că va purtanegocierile direct cu televiziunea interesată, mai ales că, după spusele sale,a primit acceptul Consiliului Concurenţei pentru o astfel de modalitate avânzării drepturilor tv.

Patroniivor şi nu prea 45 de milioane

Dragomir este doar vocea oamenilor cu bani dinLiga I, cei care declară la unison că nu vor fi de acord cu o sumă mai mică de45 milioane de euro pentru pachetele rămase nevândute. Ceea ce este paradoxal ecă patronii nu par aşa de ahtiaţi după aceşti bani. „Suma cerută nu e una exagerată.Dacă erau aşa de importanţi aceşti bani pentru mine, eram acolo. Nu suntcapitali pentru mine, altele sunt problemele noastre, că nu putem facetransferuri”, a declarat Adrian Porumboiu, care a fost completat de IoanNiculae (Astra): „Se va face o cerere de ofertă publică, s-a stabilit un nivelminim. Cei care vor îndeplini aceste criterii se vor califica pentru a cumpăradrepturile. S-ar putea să vindem pachetele şi pe an dacă nu le vom putea vindepe trei ani. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă nu vom vinde pachetele, oricumcluburile se susţin şi independent”. Şi Florian Walter păre uşor stânjenit cânda venit vorba despre preţul cerut pentru drepturile tv: „E normal să cerem câtmai mult posibil. Din păcate, e criză şi noi cerem 45 de milioane, dar oare îimerităm la ce fotbal oferim?”. Gigi Becali a fost cel mai direct în aceastăprivinţă: „Vrem 45 de milioane pe trei ani sau 15 milioane pe an. Dacă nuobţinem, nu vindem. Ce, murim de foame?!”.

Ce s-a întâmplat pe 4 aprilie?

La licitaţia de la începutul lunii aprilie au participat societăţile SCAntena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, însă doar trei pacheteau fost adjudecate din cele nouă. Astfel, RCS&RDS (Digi Sport) a câştigatprimul pachet de meciuri cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA, Romtelecom(Dolce Sport) pe cel de-al doilea, cu 12.900.000 de euro plus TVA, iar Antena 1(GSPTV), pe ce de-al optulea, cu suma de 10.500.000 de euro. Pentru celelaltepachete nu a licitat nimeni. La final, Dragomir, vădit deranjat de rezultatullicitaţiei, a spus cu năduf: „Mi-aţi tras-o! Aţi făcut blat împotriva noastră,dar staţi linistiţi, cine râde la urmă râde mai bine. V-aţi înţeles foarte binedomnilor”. Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţiapachetelor 8 şi 9, a fost de 12.900.000 de euro (4.300.000 de euro/ sezoncompetiţional), la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentrupachetele 8 şi 9, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 de euro(3.500.000 de euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image