2017-01-18 08:24

SPORT


Mitică joacă tare drepturile tv. Cine le cumpără?

 |  15:33
Mitică joacă tare drepturile tv. Cine le cumpără?
Şefulde la Ligă era fericit acum câteva zile cândanunţa că este aproape să finalizeze vânzarea celor şase pachetenevândute din drepturile tv. Deşi Dragomir a aruncat mai multepiste false, însă surse din fotbal susţineau că RCS-RDS eracumpărătorul pachetelor rămase. “Drepturile tv sunt înproporţie de 90% rezolvate. Cei care m-au criticat o să îşiînghită limba de necaz, suma este mare de tot pentru criza în carene găsim. Majoritatea telespectatorilor vor vedea meciurile”,anunţa cel poreclitCorleone. Numai că ieri-seară (n.r - joi),planurile s-au dat peste cap. Dragomir a fost presat de preşedinţiide cluburi să forţeze nota şi să obţină în jur de 40 demilioane de euro, şi nu 36 cum era înţelegerea iniţială.Cabliştii s-au supărat şi au ieşit de la negocieri. “Celcare voia să ia drepturile s-a retras deocamdată de la negocieri,deoarece eu am cerut mai mult şi ei s-au arătat deranjaţi. Nu voifi de acord să vindem sub 40 de milioane de euro celelalte pachete.Studiem şi varianta cu post propriu, dar nu ne înţelegem cucabliştii, toţi şi-au făcut posturi de sport. Ajunsesem vineri laun consens, am forţat lucrurile în urma pretenţiilor unorpreşedinţi de cluburi şi aseară s-au întrerupt negocierile. Aşam-am luat după unii preşedinţi şi la licitaţia principală amcerut preţuri mari şi acum fluier în sân”, a conchisDragomir.

Acuzatdur de Gigi Becali

Negocierileîn mare secret ale lui Dragomir l-au scos din minţi pe Gigi Becali,care l-a acuzat pe şeful de la LPF că vrea să cedeze drepturile tvdin Liga I la un preţ mai mic decât valoarea pieţei. “S-aînţeles în stil mafiot cu Digi, după ce a făcut blat de laînceput cu Consiliul Concurenţei şi toate televiziunile. Adică,noi am vândut trei pachete cu 36 de milioane de euro şi el vrea săia tot atât pentru celelalte şase de la Digi? Eu nu sunt prostullui şi i-am spus că nu accept”, a spus patronul Stelei.

La4 iulie 2011, atunci când a avut loclicitaţia pentru vânzarea drepturilor tv ale meciurilor dinurmătoarele trei sezoane ale Ligii 1, RCS-RDS, Romtelecom şi Antena1 au achiziţionat fiecare câte un singur pachet, în valoare de 36de milioane de euro, iar restul de şase pachete au rămas nevândute.A fost un şoc pentru Dumitru Dragomir, care se aştepta să obţinăcel puţin 100 milioane de euro (fără TVA) pentru drepturile tv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image