2018-12-12 17:18


Morţii cu răniţii!

 |  21:00
Morţii cu răniţii!

Parcă niciodată nu a avut loc un derby interbucureştean într-o atmosferă aşa de apăsătoare pentru cele două rivale. Ambele vin după evoluţii jalnice în Liga Europa, mai ales Steaua, iar o victorie în acest meci ar reprezenta o minimă consolare pentru fani.

Înfrângerea ruşinoasă din Israel a agitat serios apele la Steaua, iar criticile acide la adresa lui Ilie Stan nu au întârziat să apară. Rămâne de văzut cum va gestiona tehnicianul roş-albaştrilor, unul fără experienţă la un club mare, situaţia explozivă de la echipă. Nu era de ajuns că se confruntă cu o groază de indisponibilităţi, că acum este nevoit să mai şi resusciteze nişte jucători căzuţi fizic şi psihic. „De când am venit la Steaua nu prea am dormit, pentru că îmi doresc ca echipa să joace, să acumuleze cât mai multe puncte. Sper să nu îi dezamăgim din nou pe suporteri”, a spus Stan. Nici la Rapid lucrurile nu sunt mai roz. Plecarea intempestivă a lui Dinu Gheorghe a lăsat şi va lăsa urme adânci la echipă. Răzvan Lucescu a pierdut principalul sprijin la club, iar jucătorii transferaţi de la Braşov au rămas fără părintele lor spiritual. Va fi interesant de urmărit, în funcţie de rezultatul derby-ului, ce decizie va lua fostul selecţioner în privinţa viitorului său la gruparea giuleşteană. „Poziţia Stelei din clasament îi obligă mai mult pe ei să câştige decât pe noi, însă trebuie să profităm la maximum de starea lor de spirit şi să câştigăm”, a declarat Lucescu jr.

Primul meci, primul derby

Dacă până acum pe noul stadion nu s-au jucat decât meciuri internaţionale, Steaua - Rapid este prima dispută integral românească. Glumind puţin, putem avea în sfârşit şansa să vedem prima izbândă românească pe Arena Naţională, după ce în precedentele 6 partide, doar naţionala a scos două remize, în rest echipe de club au pierdut pe linie: România – Franţa 0-0, România – Belarus 2-2, Rapid – PSV 1-3, Rapid – Legia 0-1, Oţelul – Benfica 0-1, Oţelul – Manchester 0-2. Este şi primul meci de risc maxim pentru forţele de ordine. Chiar dacă şi la meciul din Liga Europa Rapid – Legia, au fost incidente cu suporterii oaspeţi, acum derby-ul se anunţă unul de foc între cele două galerii, mai ales că biletele s-au vândut ca pâinea caldă, iar stadionul va fi aproape plin.

Partidă de risc maxim

Peste 600 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meci. Conform unui comunicat al Jandarmeriei, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc. Participanţii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive. Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Formaţii probabile

Steaua:Stanca – Martinovic, Galamaz, Geraldo, Latovlevic – Bourceanu, Brandan – Tatu, Bălan, Tănase – M. Costea

Rapid:Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Glauber, Ezequias – Alexa, Apostol - Grigorie, Herea, Deac - Pancu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-15

TAGURI: Steaua, Rapid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...