2017-01-21 08:26

SPORT


“Motan” başkan!

 |  17:04
“Motan” başkan!

Bogdan Stancu a părăsit după doi ani şi jumătate Steauacu destinaţia Galatasaray, acolo unde a fost dorit cu ardoare de Gică Hagi.Chiar dacă Gigi Becali susţinea nu cu mult timp în urmă că cel poreclit “Motanul”nu este de vânzare decât din vară, cele aproximativ 6 milioane de euro pe carebaşkanii turci i-au pus pe masă l-au făcut să se răzgândească pe finanţatoruldin Ghencea. Însă doar ceva mai mult de jumătate din sumă vor intra înbuzunarul său, restul vor fi luaţi de fraţii Victor şi Ioan Becali,coproprietarii fotbalistului. Pe lângă cele 6 milioane de euro, Steaua maipăstrează şi un anumit procent dintr-o vânzare ulterioară a fotbalistului. Remuneratcu 150.000 de euro la Steaua, Bogdan Stancu va lua un salariu fabulos laGalata, un milion şi jumătate de euro pe sezon, conform presei de la Istanbul.Jucătorul s-a aflat până în ultimul moment în cantonamentul Stelei din Antalyaşi a aşteaptat din clipă în clipă finalizarea tratativelor. El a părăsit după-amiazăhotelul în care a fost cazat, nu înainte să facă câteva poze cu fularul noiisale echipe. Atacantul şi-a luat rămas bun de la toţi colegii şi a fost condusde aceştia până la ieşirea din cantonament.

“Stancu nu e bun, ci e foarte, foarte bun. Cred că e cel mai bun jucător din Liga I. Dă goluri constant şi asta înseamnă căeste un marcator pur-sânge”, i-a făcut Hagi o scurtă caracterizareatacantului stelist.

Stancu a fost rezervalui Marica!

Atacantulstelist nu era principalul vizat de Galatasaray pentru un transfer, ci altromân, Ciprian Marica. Vârful lui Stuttgart a fost însă repede refuzat,deoarece a cerut un salariu exorbitant, aproximativ 4 milioane de euro, iarnemţii cereau în schimbul transferului său 10 milioane de euro. Bogdan Stancunu va avea viaţă uşoară la Galata, printre atacanţii din lotul luiHagi numărându-se Kewell, Baros, Kazim Kazim sau columbianul Pino.

Cale liberă pentru Moraes!

Plecarea lui Stancu în Turcia va urgenta transferul luiJunior Moraes în Ghencea. Până în acest moment, oferta lui Becali pentrubrazilian s-a ridicat la 700.000 de euro, sumă neacceptată de Jean Pădureanu,care a fixat ca preţ de pornire al tratativelor un milion de euro. Forţat defaptul că a rămas doar cu Bilaşco şi Surdu în avanposturi, Gigi Becali va maiplusa la oferta iniţială pentru Moraes şi, cel mai probabil cele două cluburivor ajunge curând la o înţelegere.

Top 5 jucători vânduţi din România:

Bogdan Stancu 6.000.000 de euro Mirel Rădoi 6.000.000 de euro Radu Ştefan 5.400.000 de euro Cristian Săpunaru 5.000.000 de euro Ionuţ Mazilu 3.800.000 de euro

Bodan Stancu (23 de ani) a evoluat peste 80 de meciuri laSteaua, echipă pentru care a marcat 35 de goluri în toate competiţiile. A maievoluat în cariera sa la FC Argeş (1998-2005, 2006/2007), Dacia Mioveni (2005/2006) şi UnireaUrziceni (2007/2008). Până acum un an a fostcomponent de bază al naţionalei de tineret, pentru care a bifat 15 meciuri şi aînscris 5 goluri. În toamna trecută a debutat cu gol la prima reprezentativă,în meciul de la Piatra Neamţ contra Albaniei, scor 1-1.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image