2019-01-24 00:26


Motorul tricolor s-a blocat. Naționala a avut un turneu dezamăgitor în Norvegia înaintea JO

 |  19:27
Motorul tricolor s-a blocat. Naționala a avut un turneu dezamăgitor în Norvegia înaintea JO

Cu două săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice, naționala de handbal feminin a terminat în genunchi turneul amical din Norvegia. Tricolorele lui Tomas Ryde au reușit o remiză cu Spania, reprezentativă care a terminat pe 12 la Campionatul Mondial de anul trecut. În plus, Ana Maria Tănăsie s-a accidentat și are șanse mari să rateze turneul final din Brazilia.

Două înfrângeri și o remiză. Acesta este bilanțul României la cel mai important test dinaintea plecării la Rio de Janeiro. Turneul de la Ulstein s-a dovedit un mare eșec pentru Oana Manea și compania, care nu au reușit să lupte de la egal la egal cu celelalte forțe ale Europei. În primul meci, au cedat, scor 21-32, în fața Norvegiei, campioana olimpică a ultimelor două ediții, și în fața căreia pierduseră anul trecut în prelungiri calificarea în finala mondială.

A urmat un alt usturător 18-24 cu Franța. Ce-i drept, a fost un plus în fața Spaniei, în fața căreia a cedat anul trecut, la Campionatul Mondial, scor 18-26, însă există și scuza faptului că a lipsit starul Cristina Neagu, menajată de Ryde la această competiție. Concluzia este însă clară. Fără Neagu, șansele pentru prima medalie olimpică a handbalului feminin românesc scad dramatic. Singurele plusuri constatate după acest turneu final au fost Patricia Vizitiu, dar și duo-ul Oana Manea - Florina Chintoan.

Tănăsie, în pericol

Chiar la ultimul meci cu Spania, Ana Maria Tănăsie a fost nevoită să părăsească terenul din cauza unei accidentări. Extrema dreaptă a solicitat intervenția medicilor în minutul 52, iar conform primelor impresii, sportiva ar putea rata turneul final. Totul se va decide în cursul acestei săptămâni, plecarea echipei de handbal spre Rio fiind programată pentru 1 august.

În grupă cu două adversare

România a fost repartizată în Grupa A la turneul final din Brazilia, acolo unde va juca din nou cu Norvegia și Spania. Celelalte echipe sunt Muntenegru, Brazilia și Angola. Tricolorele vor avea parte de un test facil la deschidere, pe 6 august, atunci când vor întâlni reprezentanta Africii. În Grup B sunt repartizate Olanda, Rusia, Suedia, Franța, Argentina și Coreea de Sud. Marea finală olimpică va avea loc pe 20 august.

România - Spania 21-21 (11-11)

ROMÂNIA. Ungureanu, Dedu, Munteanu - Szucs, Brădeanu 2, Perianu 3, Ardean 2, Tiron, Manea 1, Zamfirescu, Tănăsie, Buceschi 5, Chintoan 3, Vizitiu 3, Chiper 2. Antrenor: Tomas Ryde

SPANIA. Navarro, Zoqbi de Paula - portari; Lopez, Martin 3, Alberto, M. Gonzalez 2, Aguilar 3, Chaves, Pinedo 1, Pena 4, L. Gonzalez, Elorza, Egozkue 2, Martinez, Hernandez, Barbosa 6. Antrenor. Jorge Duenas


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-24

TAGURI: motor, nationala, norvegia, jo, tomas ryde
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...