2016-12-05 20:50

SPORT


Mutu: ''Cu Serbia am fost groparul României, iar acum vreţi să fiu salvatorul României?'' Internaţionalul român îi condamnă pe toţi cei care l-au acuzat după 0-5 la Belgrad

 |  18:52
Mutu: ''Cu Serbia am fost groparul României, iar acum vreţi să fiu salvatorul României?'' Internaţionalul român îi condamnă pe toţi cei care l-au acuzat după 0-5 la Belgrad
“Briliantul”naţionalei României a venit în faţa presei extrem de nonşalant,ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat cu el în ultimul an şi jumătate. A răspunsdirect la toate întrebările, a fost cu zâmbetul pe buze, dar s-a şi încruntatla întrebările ce i-au zgândărit orgoliul. A explicat cum s-a împăcat cu RăzvanLucescu, a vorbit despre echipa naţională, dar şi, cel mai important, despre faptulcă în momentul de faţă s-a schimbat ca atitudine şi comportament, atât în teren,cât şi în afara lui. Atacantul i-a urecheat subtil de toţi aceia care l-auacuzat că a vândul meciul cu Serbia, iar acum îi cer să bată de unul singurBosnia.

“Mi se pare ridicol să se spună despre mineaceste lucruri. Cine mă cunoaşte ştie ce om sunt. S-a vrut să mă dezbine deRăzvan Lucescu, şi chiar au reuşit puţin. Oricum, selecţionerul a fost supăratpe mine din alt motiv. Atunci am fost considerat groparul României, acum vreţisă fiu salvatorul României?”, a fost ironic Mutu.

Bosnia nu e aşa de puternică

Mutunu se teme de Bosnia şi este convins că România poate învinge sâmbătă laZenica, deoarece după spusele sale, tricolorii sunt superiori tehnic şi valoricadversarilor. “Avem doar două puncte în grupă şi sunt foarte puţine.Trebuie să învingem în cele două meciuri, trebuie să avem altă atitudine.Bosnia nu mi se pare aşa de puternică. Franţa e cea mai valoroasă din grupă,iar pe doi e România. Sper să câştigăm şi să nu dezamăgesc”, a spus fotbalistul,care a comentat şi episodul armistiţiului cu selecţionerul: “Mă aşteptam să fiu convocat din nou. Din cele 17 luni încare am lipsit de la naţională, 9 luni am fost suspendat, o lună am stataccidentat, deci nu se putea apela la mine foarte mult în perioada asta. Amvorbit cu Răzvan, am pus lucrurile la punct. Am discutat mai mult despre ceeace trebuie să facem pe viitor, nu am vorbit despre trecut. Mereu am simţitpresiune la echipa naţională. Mi-am cerut scuze faţă de stafful tehnic şijucători după episodul de la Belgrad, aşa era normal”.

Îi apără pe Marica şipe Rădoi

FotbalistulFiorentinei s-a referit şi la faptul că mulţi dintre jucătorii naţionalei nusunt titulari, sau mai rău, nu evoluează la echipele de club. El îl laudă peCiprian Marica, chiar dacă vârful nu a mai jucat de o lună şi jumătate un mecioficial pentru Stuttgart, după ce s-a certat cu antrenorul echipei germane.“Unii avem probleme la echipele de club. Chiar dacă nu joacă, Marica rămâne unul dintre cei mai buni atacanţi români la oraactuală”,a declarat Mutu, care i-a luat apărarea şi lui Mirel Rădoi, care a renunţat laechipa naţională după un conflict cu Ionuţ Lupescu: “Şi pe Mirel îl consider printre cei mai buni fotbalişti români, însătrebuie să îi respectăm decizia. Ştie el mai bine de ce a renunţat. Poate cădupă ce îi va trece supărarea va reveni asupra deciziei”.

Puteam să obţin mai mult dincarieră

Mutuîşi face mea culpa cu privire la faptul că din cauza comportamentului său rebela avut mult de pierdut pe plan profesional. Multiplele scandaluri în care afost implicat de-a lungul carierei sale l-au tras mereu în jos şi din aceastăcauză nu a putut obţine mari performanţe la echipele pe la care a activat. Totula început cu episodul “cocaina” de la Chelsea, apoi afost acuzat că a bătut un chelner la Constanţa, înainte unui meciul cu Bulgaria.Ulterior, a provocat scandal înainte şi după meciul cu Serbia. În săptămânapremergătoare disputei a petrecut până după miezul nopţii cu Adrian Cristea,pentru ca la finalul întâlnirii de la Belgrad, să părăsească echipa naţională fărăsă înştiinţeze pe cineva pentru a merge să se distreze într-un club patronat deun interlop sârb. La începutul anului 2010 a fost depistat pozitiv cusibutramină şi a fost suspendat 9 luni. În acest timp a mai fost implicatîntr-o altercaţie cu doi indivizi la Florenţa, dar a şi bătut un chelner pânăla băgat în spital. Pe lângă toate acestea, fotbalistul a ţinut primele paginiale ziarelor cu aventurile sale, printre “victime” putem enumera peLaura Andreşan, Catrinel Menghia, Aida Yespica, Moran Atias, Blu Cantrellsau Martina Stella. “Chiar dacă am 32 de ani, mă consider în continuare tânăr. Puteamsă obţin mai mult din această carieră dacă aveam alt comportament. Acum etardiv, dar în timpul care mi-a mai rămas de jucat vreau să demonstrez că sunt unjucător de valoare”,a spus fotbalistul, care şi-a propus să depăşeascărecordul de 35 de goluri marcate de Hagi la echipa naţională, în momentul defaţă Mutu având doar 29 de reuşite pentru prima reprezentativă.

Mai vrea o dată laDinamo

Plecatîn fotbalul mare de la echipa din Ştefan cel Mare, Mutu nu a uitat de acestaspect şi are în vedere să mai joace la final carierei pentru formaţiaalb-roşie. “Mi-aş dori să mai vin unan la Dinamo când o să îmi închei cariera, dar să vedem pe unde ne mai poartăviaţa până atunci. De probleme de la FC Argeş nu mai m-am interesat, însă ştiucă se află într-o situaţie critică, îmi pare foarte rău. Sper să se găseascăcât mai repede un investitor care să ducă echipa mai departe”, a afirmat Mutu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image