2017-01-21 21:45

SPORT


Mutu l-a înţepat pe Chivu după ce acesta din urmă a spus adio primei reprezentative. “Nu mă retrag de la naţională, pot să fac faţă pe mai multe fronturi”

 |  19:07
Mutu l-a înţepat pe Chivu după ce acesta din urmă a spus adio primei reprezentative. “Nu mă retrag de la naţională, pot să fac faţă pe mai multe fronturi”

Cudouă zile înaintea meciului capital cu Bosnia, “Briliantul” a ieşit în faţa presei şi a vorbit direct şi concis despre echipa naţională,Răzvan Lucescu, viitorul său fotbalistic, şi nu a uitat să ia subtil pestepicior retragerea de sub tricolor a lui Cristi Chivu. ”Îmi pare rău pentru retragerea lui Chivu. Eu unul nu o să mă retrag de lanaţională, pot să fac faţă pe mai multe fronturi, atât la prima reprezentativă,cât şi la echipa de club”, a fost replicaacidă a lui Mutu. Chiar dacă au părut întodeauna prieteni la cataramă, relaţiiledin ultimul timp dintre cei doi au fost destul de tensionate.

Totul a început la Belgrad

Primul scurt-circuit major între ei a venit dupădezastrul de la Belgrad, din campania trecută de calificare, atunci când Mutu aîncălcat toate principiile de la lot şi a plecat să se distreze la petrecereaunui prieten. Dezertarea lui Mutu nu i-a picat bine lui Chivu, care a rămas cuun gust amar faţă de comportamentul fotbalistului Fiorentinei. A urmat episodulsuspendării lui Mutu, după ce a fost depistat pozitiv cu subutramină, gest lacare fotbalistul lui Inter a rămas impasibil. Rezultatele catastrofale alenaţionalei de anul trecut au adâncit ruptura dintre cei doi, mai ales căatacantul nu a putut ajuta din teren echipa. Nici revenirea sub tricolor a luiMutu, la meciul tur cu Bosnia, nu i-a convenit lui Chivu, care s-a simţitnedreptăţit că toată lumea a luat în băşcălie accidentarea sa, iar come-back-ullui Mutu a fost privit ca o mână cerească. Totul a culminat cu retragerea luiChivu de la naţională, într-un moment total neaşteptat, chiar înaintea meciuluicu Bosnia, dispută decisivă pentru soarta actualei reprezentative, dar şi a selecţioneruluiRăzvan Lucescu.

Promit victoria cu Bosnia

Prezent alături de Mutu la conferinţa de presă, CiprianMarica este convins că echipa naţională se va autodepăşi împotriva Bosniei, iarpentru asta a cerut disperat ajutorul suporterilor. “La Zenica, fanii lor i-au împins spre victorie,acum sper să fie invers. Publicul să fie alături de noi. Atât timp cât mai avemşanse, o să dăm totul pe teren. Împreună cu Răzvan vom câştiga cu siguranţăacest meci”,a spus Marica. La rândul său, Adrian Mutu a minimalizat forţa adversarului, şia admis că jucătorii tricolori sunt vinovaţi pentru situaţia în care a ajunsnaţionala României. El le dă perfectă dreptate fanilor care apostrofeazăprestaţia din ultimii ani ai primei reprezentative: “Sper că nu vom juca precum în tur, acolo am fost slabi, nu amfost în stare să ţinem de un rezultat. Bosnia nu mi se pare mare echipă, e camde nivelul nostru. Suntem liniştiţi, nu avem nimic de pierdut, avem numai decâştigat. Îi înţeleg şi pe suporteri, şi-au cam pierdut răbdarea cu echipanaţională. E vina noastră că s-a ajuns aici. Ei trebuie să fie alături de noi,iar dacă rezultatul o să ne fie defavorabil, atunci au tot dreptul să neînjure. Până atunci însă trebuie să rămânem uniţi. Vom juca pentru public, darşi pentru Răzvan Lucescu”.

România - Bosnia, cu casa închisă

Chiar dacă tricolorii au şanse reduse de calificare laEURO 2012, fanii naţionalei au luat cu asalt casele de bilete ale stadionuluidin Giuleşti. Din cele aproximativ 9.000 de tichete disponibile pentru meciulcu Bosnia, au mai rămas aproximativ 2.000 nevândute. Ele vor fi epuizate celmai probabil joi, atunci când casele vor fi deschise între orele 9.00-18.00.Cele mai ieftine bilete au fost cele de la peluză, care costă 15 lei, în timpce tichetele de la tribuna a doua costă 20 de lei. Conform protocoluluiîncheiat cu federaţia bosniacă, susţinătorii oaspeţilor au primit 760 debilete.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image