2017-01-24 03:07


Ilie Năstase, pârât la DNA

 |  21:00
Ilie Năstase, pârât la DNA

Disputa verbală violentă din ultima perioadă dintre Ilie Năstase şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a cunoscut ieri un nou episod. Dacă până acum cei doi doar se jigneau reciproc, acum şefa tenisului autohton a trecut la artileria grea. A sesizat Direcţia Naţională Antocorupţie (DNA) pentru a verifica statutul financiar al FRT în perioada în care fosta legendă a condus forul sportului alb de la noi.

„În urma verificărilor efectuate asupra actelor contabile din perioada 2001-2008, Federaţia Română de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. În acest sens, pe 01.02.2012, Federaţia Română de Tenis a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în comunicatul FRT.

În 2008, imediat după partida din Cupa Davis dintre România şi Franţa, de la Sibiu, au apărut mai multe articole în mass-media care au analizat cheltuielile oraganizării respectivei întâlniri. La acea vreme, Năstase a suţinut că suma organizării s-a ridicat la 255.000 de euro, 200.000 de la bugetul de stat şi 55.000 de euro au venit din partea Primăriei Sibiu. Scârbit de faptul că a fost acuzat pe nedrept, după spusele sale, dar şi faptul că ulterior i s-a refuzat în justiţie atribuirea unui teren pe care voia să înfiinţeze o academie de tenis, l-au determinat pe Nasty să plece din fruntea federaţiei de tenis.

De atunci, poartă un război nesfârşit cu Ruxandra Dragomir, cea care i-a luat locul în 2009. Mai mult decât atât, Ilie Năstase, alături de alţi oameni importanţi din tenisul românesc, a încercat în ultimele luni să institue o Ligă Română de Tenis, care să funcţioneze în paralel cu FRT, şi care să organizeze turnee de tenis. Astfel ar fi încercat să submineze puterea deplină a federaţiei.

Nasty: O dau în judecată

Ilie a dezminţit existenţa neregulilor financiare invocate de actuala conducere a FRT. Acesta susţine că acuzaţiile ce i se aduc acum fac parte din campania de denigrare împotriva sa promovată de Ruxandra Dragomir, pe care a ameninţat-o însă că o va acţiona în judecată. „Nu comentez prostiile unor oameni. O s-o dau în judecată pentru că îmi strică renumele. Cum poate să mă dea la DNA fără nişte probe? Dacă erau nişte motive, puteam da un răspuns, dar aşa nu. Mai bine să fie ea întrebată ce a făcut cu banii la organizarea meciului cu Cehia de Cupa Davis. De ce s-a organizat la terenurile de antrenament şi nu la arena Progresul? Dacă mă cheamă DNA-ul, iau un avion privat şi vin imediat, dar nu m-a chemat nimeni până acum”, a spus Năstase.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

Mai multe imagini:
Ilie Năstase, pârât la DNA
zoom

TAGURI: Razboi, tenis, ilie_nastase, ruxandra_dragomir, DNAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image