2017-01-24 13:18


Naţională de viitor

 |  21:00
Naţională de viitor

Victoria surprinzătoare în faţa Greciei, în ultimul meci al anului, nu ar trebui să ne entuziasmeze peste măsură, însă e cert că a oferit câteva certitudini pentru viitor, aşa cum a spus la finalul întâlnirii chiar selecţionerul Victor Piţurcă. Nominalizaţii au fost Torje, Cristi Tănase, R. Ştefan, Papp, Găman, Chipciu şi Neagu. Nu sunt puţini deloc, reprezintă chiar o treime din viitorul lot al primei reprezentative.

În ciuda faptului că mulţi sunt de părere că aria de selecţie a lui Piţi e foarte restrânsă, realitatea îi contrazice. Sunt într-adevăr câţiva jucători care nu evoluează la echipele de club, ca Pantilimon, Tamaş sau mai nou Torje, însă majoritatea dintre ei evoluează constant la echipele de club, fie că sunt din campionatul intern sau din străinătate. “Puterea” face o analiză a compartimentelor şi a jucătorilor pe care se va baza Piţurcă în următoarea campanie de calificare.

Portari

La acest capitol selecţionerul chiar nu trebuie să îşi facă griji mult timp de acum înainte, deoarece poate conta pe mai mulţi goalkeeperi tineri şi foarte talentaţi, care apără meci de meci: Tătăruşanu, Bălgrădean, Silviu Lung jr şi Pantilimon, cu amendamentul că ultimul, dacă nu va accepta să plece împrumut în iarnă de la Manchester City, pentru a apăra constant, îi va fi aproape imposibil să mai fie chemat la lot.

Fundaşi

La capitolul apărători, Piţurcă are iar de unde alege la discreţie. Contingentul venit în ultimul an de la tineret, Gardoş, Papp, Chiricheş şi Găman, plus Goian, Radu Ştefan şi revelaţia Luchin, ar trebui să facă din defensiva naţionalei un punct forte, mai ales că toţi evoluează titulari la echipele de club. În discuţie mai este Măţel, accidentat în momentul de faţă, şi Răzvan Raţ, dar acesta nu joacă titular constant la Şahtior, plus că la anul va face 31 de ani, iar Radu Ştefan îi suflă serios în ceafă pe partea stângă.

Mijlocaşi

Linia mediană va fi şi ea formată, cu excepţia lui Costin Lazăr (30 de ani), din jucători tineri şi foarte tineri, care au făcut saltul de la reprezentativa de tineret, ca Torje, Neagu sau Chipciu. Jucătorul lui Udinese a demonstrat în amicalul contra elenilor că este titular de drept la naţională, chiar dacă şi-a pierdut postul la echipa de club. Şi gălăţeanul reprezintă o soluţie viabilă în centrul terenului, în timp ce Chipciu i-a luat faţa lui Marius Alexe pe partea stângă, dinamovistul fiind de jumătate de an într-un regres vizibil de formă. Ceilalţi doi jucători pe care Piţurcă se va baza în viitor sunt Alex Bourceanu, Dacian Varga şi Ovidiu Herea.

Atacanţi

Singurul compartiment care îi dă bătăi de cap selecţionerului este atacul. În campionatul intern nu prea vine nimeni din urmă, singurul care poate fi adus la lot fiind Marius Niculae, care traversează o perioadă extrem de fastă la Dinamo. Peste hotare e jale. Mutu dezamăgeşte la Cesena, Marica e rezervă eternă la Schalke, în timp ce Bogdan Stancu, chiar dacă a marcat câteva goluri, joacă la o echipă mediocră din Turcia.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

TAGURI: victor piturca, nationala, viitorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image