2019-02-16 05:29


Naţionala feminină începe marţi aventura la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia. Fără obiectiv dar cu speranţe mari.

 |  18:19
Naţionala feminină începe marţi aventura la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia. Fără obiectiv dar cu speranţe mari.

Reprezentativa pregătită de Radu Voina va debuta maine,împotriva Spaniei, la Campionatul European, competiţie unde tricolorele nu aureuşit niciodată să se claseze mai sus de locul 5.

Dacă până acum, obiectivul impus de şefii FRH era unulmăreţ, de data aceasta, nici măcar nu s-a mai discutat de asta în cadrulşedinţelor anterioare pentru a evita eşecurile din trecut. “Nuare rost să promitem multe şi să ne întoarcem cu mâna goală”, spun oficialii. România a fost reprezentată până acum la 7 din cele 8turnee finale ale Campionatului European, iar cea mai bună clasare a fost în2000, atunci când competiţia a fost organizată chiar de ţara noastră.

Primul meci,de mâine seară, de la ora 19.15, vaînsemna şi un prim examen important pentru tricolore. Spania a fost finalistăla EURO 2008 şi a terminat Campionatul Mondial de anul trecut pe poziţia a 4-a.Va fi alături de Danemarca, principala contracandidată la câştigarea Grupei A,din care mai face parte şi Serbia. Toate meciurile naţionalei noastre vor fitransmise de TVR 2, alături de semifinale şi finale, Dolce Sport achiziţionânddrepturile tv pentru restul competiţiei.

A doua favorită la casele de pariuri

România este cotată de casele de pariuri cu şansa adoua la câştigarea trofeului, unde marea favorită este Norvegia, câştigătoareaultimelor trei ediţii. Astfel, conform Betclic, trupa lui Radu Voina are o cotăde 6,5 pentru a-şi adjudeca trofeul, la fel ca echipa Rusiei. UrmeazăMuntenegru (9), Danemarca (13), Germania (18) şi Franţa (20). Cei care vor săparieze pe outsideri se pot îmbogăţi, Islanda, de exemplu, având o cotă de 500pentru aurul european. În acest an, România a înregistrat doar două eşecuri,iar printre “victimele” reprezentativei noastre se numără campioanaeuropeană Norvegia, în două rânduri, (n.red. - 21-20 şi 24-23 la Cupa Mondială)şi campioana mondială Rusia (n.red. - 32-24 la Cupa Mondială).

Revine Gatzel, absentează Amariei, Farcău şi Nechita

Centrul Roxana Gatzel face din nou parte din lotulnaţional pentru un turneu final după o pauză de trei ani, dar în schimb, RaduVoina nu poate conta pe două dintre cele mai experimentate jucătoare ale sale,Carmen Amariei şi Ramona Farcău, ambele accidentat, iar Ada Nechita a fostlasată acasă după turneele din Franţa şi Germania. Lotul României este formatdin:Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu, Valentina Ardean-Elisei,Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-Maria Chintoan, CristinaVărzaru, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu,Ada Moldovan, Melinda Geiger, Oana Şoit şi Mihaela Tivadar.

Grupa A

Spania

Danemarca

România

Serbia

7 decembrie ora 19.15România - Spania

7decembrie ora 20.45 Danemarca - Serbia

9 decembrie ora 21.45 România- Danemarca

9decembrie ora 19.45 Serbia - Spania

11 decembrie ora 19.45 România- Serbia

11decembrie ora 20.45 Spania - Danemarca

Grupa B

Muntenegru

Croaţia

Rusia

Islanda

Grupa C

Germania

Ucraina

Suedia

Olanda

Grupa D

Norvegia

Ungaria

Franţa

Slovenia

Primele trei clasate se vor califica în faza a doua agrupelor, unde se vor reuni grupele A şi B. Semifinalele vor avea loc pe 18decembrie, la Herning, iar finalele - o zi mai târziu în aceeaşi locaţie.

România la Campionatul European

1994 – locul 10

1996 – 5

1998 – 11

2000 – 4

2002 – 7

2004 – 7

2006 – nu s-a calificat

2008 - 5


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...