2017-01-22 12:16

SPORT


Naţionala se roagă de “Rege”! Hagi nu vrea să îşi asume un eventual eşec al actualelor preliminarii

 |  19:14
Naţionala se roagă de “Rege”! Hagi nu vrea să îşi asume un eventual eşec al actualelor preliminarii

1. Olăroiu, 2. Bölöni, 3. Hagi. Asta a fost ordineainiţială a lui Mircea Sandu pentru banca tehnică a naţionalei, cu o lunăînaintea meciului capital cu Bosnia.Ştia planul lui Răzvan Lucescu de a demisiona, indiferent de rezultatulpartidei din Giuleşti, chiar dacă, în lipsa soluţiilor certe, a încercat să maitragă puţin de timp în privinţa acestuia, pentru a-l avea pe bancă şi laturneul sud-american. Cum Oli le dăduse OK-ul arabilor de la Al-Ain şi s-aţinut până la urmă de cuvânt, iar Bölöni acceptase verbal oferta lui PAOK Salonic,singura variantă viabilă era revenirea lui Hagi. Propunerea “Naşului” a venit imediat, un mandat pe patru ani, în care obiectivulprincipal este calificarea la Campionatul European din 2016. Hagi încă maipregetă, nu vrea să preia echipa la mijlocul unei campanii şi să i se imputeapoi ratarea calificării la CE 2012.

Motivul principal pentru care Hagi încă se mai codeşte săparefeze oficial contractul cu FRF este situaţia în care se găseşte naţionalaîn momentul de faţă. Chiar dacă vine după o victorie de răsunet contra Bosniei,şansele tricolorilor de a merge la Campionatul European rămân în continuare destulde reduse. România ocupă locul 4 în clasamentul grupei, la 4 puncte de locul 2,ocupat de Belarus, poziţie ce intră la baraj. El nu ar dori să preia în acest momentulprima reprezentativă, ci doar la toamnă, la sfârşitul actaualelor preliminarii,atunci când se va şti cu siguranţă soarta naţionalei. Am discutat mai multeaspecte cu Mircea Sandu. Eu mă gândesc că este o situaţie importantă şi încerc să gândesc foartebine ce decizie voi lua. Nu s-a discutat de o ofertă, ci doar de un lucru. Eu am decis să nu mai iau o decizie depe drum, când lucrurile sunt începute. Nu doresc asta. E un aspect delicat şide asta am discutat acum. Cu siguranţă nu voi prelua o echipă care a începutdrumul. Vom vedea dacă cei de la federaţie mă vor aştepta. A rămas să mai discutăm.Imediat nu voi fi antrenor, iar până nu se termină, nu intră în discuţie”, adeclarat Hagi. Reacţia lui Mircea Sandu la cele spuse de Hagi a venitsec: “Îl aştept până pe 13 iunie. Nu vreau decât un răspuns, DA sau NU”.

Tata Puiu poate

AnghelIordănescu nu era sigur că va putea accepta funcţia de director tehnic, maiales că asta echivala cu renunţarea la funcţia sa de parlamentar. Şi chiar dacăiniţial vicepreşedintele Comisieijuridice din Senat, Iulian Urban, aspus că dacă ex-selecţionerul va accepta postul de director tehnic al echipeinaţionale de fotbal, atunci va intra în stare de incompatibilitate, AgenţiaNaţională de Integritate a confirmat faptul că Iordănescu poate ocupa atâtfuncţia de parlamentar, cât şi pe cea de director în cadrul FRF.

O Cupă cu Galata şi atât!

Peste tot pe unde a fost, cu excepţia Cupei Turciei cuGalata, Hagi nu a avut rezultate, fie că aici a fost vorba de Poli Timişoara,Bursaspor, Steaua, Galatasaray sau echipa naţională. A început cu stângul laprima reprezentativă în barajul cu Slovenia, renunţând ulterior la funcţie dupănumai cinci luni. A preluat după aproape doi ani pe Bursaspor, echipă careatunci nu avea faima celei de acum. Şi-a adus cu el mai mulţi jucători români,printre care pe Ganea, Frăsineanu sau Bogdan Vintilă, însă rezultatele au fostjenante şi a fost dat afară. Un an mai târziu a ajuns la marea sa dragoste,Galatasaray, acolo unde era idol pentru fani. A avut un sezon destul de bun,cel mai bun din cariera de antrenor, şi a câştigat Cupa Turciei în faţa mariirivale Fenerbahce. A revenit în ţară şi a acceptat oferta Timişoarei unde, cuexcepţia promovării la prima echipă a unor jucători ca Torje, Scutaru, Daminuţă,Luchin sau Latovlevici, din nou nu a avut rezultatele scontate şi a plecat cucapul în pământ. În vara lui 2007 a ajuns în sfârşit şi la Steaua. Toatăsuflarea “roş-albastră” era în delir, însă aventurasa în Ghencea a fost curmată rapid de Gigi Becali. După înfrângerea cu SpartaPraga din Liga Campionilor, “Regele” ademisionat cu scandal. S-a bălăcărit în mass-media cupatronul stelist şi şi-au declarat război total. Ulterior, cu trecerea timpului,relaţiile între cei doi au redevenit cordiale. După o pauză de trei ani în careşi-a inaugurat Academia de Fotbal şi i-a dedicat acesteia tot timpul, şi-aîncercat din nou norocul la Galatasaray. Nici de data asta nu a fost cu bine. Dimpotrivă,şi-a pus majoritatea jucătorilor în cap, iar rezultatele au fost catastrofale.Ajunsese cu echipa în a doua jumătate a clasamentului şi ratase şi singurulobiectiv, Cupa Turciei. A fost dat afară la finalul lunii martie, chiar dacăavea semnat cu gruparea turcă un contract valabil pe trei ani şi jumătate.

Românii nu au încredere în el

Traseul slab pe care Hagi l-a avut în postura de antrenor,faptul că a fost dat afară sau a plecat cu scandal cam peste tot pe unde afost, i-a determinat pe români să nu-l mai privească cu ochi buni. Sporteriinaţionalei au reacţionat vehement la posibila numire a “Regelui”pe banca tehnică.

Maronne: “Speram sămeargă la Steaua, unde eram sigur că va claca iar, dar să-l pui iar lanaţională e prea de tot, adio calificări”

Iovan: “Să vezi acumînfrângeri cu Luxemburg, Feroe, Cipru, Malta, Liechtenstein... Apropo, o săjoace iar în celebrul lui sistem 4-1-5?”

Nicu: “Decât să îlpui pe Hagi antrenor mai bine desfiinţăm echipa naţională (cum au facut unii deprin Africa) şi nu ne mai prezentăm! Aşa scăpăm doar cu 3-0 la masa verde...”

Haules: “Off,antrenor mai slab decât ăsta nu putea veni, o catastrofă de antrenor”

Mişu: “Cum e posibilsă-l alegi pe Hagi care habar nu are de antrenorat şi l-au mai dat şi turciiafară cu mare tam-tam? O fi fost el bun ca fotbalist, dar nu le are ca antrenor”

Sunt doar câteva din sutele demesaje negative la adresa lui Hagi pe care românii le-au scris pe site-ul unuicunoscut cotidian de sport din România. Şi ca ei gândesc cei mai mulţi români,care nu cred în varianta Hagi la echipa naţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VARANGA53
10 Iun 2011

Cat de tembel poti fi pentru a "te ruga"de o nulitate ca antrenor?Aici sunt interesele "becaliotilor"! De ce trebuie sa suportam noi meschinaria unora si incompetenta "marelui REGE"(mai mare PROSTIE cu denumirea asta "nu se exista ")?

Adauga un comentariu

Random image