2017-01-20 10:08

SPORT


Nici Zoro nu i-a salvat! Ştiinţa este ca şi retrogradată, Piţurcă vrea o nouă echipă la Craiova

 |  18:53
Nici Zoro nu i-a salvat! Ştiinţa este ca şi retrogradată, Piţurcă vrea o nouă echipă la Craiova

Înfrângerea cu Dinamo de pe Oblemenco a încheiatsocotelile Universităţii în acest sezon. Deşi practic mai au şanse matematice desalvare de la retrogradare, jucătorii craioveni au abandonat deja lupta, iar patronulMititelu a abdicat şi el. Nici măcar cel mai cunoscut jucător din lot, care areşi un nume predestinat, ivorianul Marco Zoro, nu a reuşit să îi scape pe oltenide liga secundă. “Îmi cer scuze suporterilor Universităţii pentru aceastăretrogradare. Eu sunt principalul vinovat pentru această contraperformanţă. Amadus la echipă banii familiei şi s-a ajuns, din păcate, acolo unde nu credeamcă vom ajunge vreodată”. Chiar dacă lumea se aştepta, finanţatorul oltenilornu a dat de înţeles că va renunţa la echipă. În tot acest haos de la Craiova, VictorPiţurcă stă la pândă. Fostul antrenor al echipei vrea să formeze o nouă trupăîn Bănie, sau chiar să preia actuala Universitatea, iar în acest sens i-aaruncat deja mânuşa lui Mititelu: “O să discut cu organele locale din Craiova,dar şi cu oamenii de afaceri potenţi de acolo să încercăm să facem o nouăechipă. O variantă ar fi să luăm o echipă din liga a doua, care să joace pe IonOblemenco, să formăm un acţionariat foarte serios, în care să se implice şiPrimăria. În Oltenia lumea e amărâtă, dar fotbalul se mănâncă pe pâine.Mititelu trebuie să vadă realitatea. Echipa nu e a lui, ea e a suporterilor. Eusunt gata să renunţ la cele 7 milioane de euro pe care Mititelu trebuie să mile plătească, doar ca el să renunţe la Craiova”.

Practic de scandalul Mititelu - Piţurcă din ianuariese leagă în mare măsură retrogradarea Craiovei. Dezertarea celor mai bunijucători, în frunte cu Găman şi Bărboianu, schimbările de antrenori pe bandărulantă, dar şi războiul rece dus de patronul Universităţii cu fraţii Costea aupecetluit soarta echipei în acest sezon.

Vor pleca majoritatea jucătorilor

Imediat după sfârşitul campionatului, Craiova se vadespărţi de aproape toate vedetele din lot. Stranierii Zoro, David Lopes,Walter Lopez sau Subotic sigur nu vor mai continua, iar Lung jr, Dănănae,Prepeliţă şi Florin Costea vor fi vânduţi la echipele din Bucureşti. Tineriicare şi-au făcut loc în echipă în ultimele etape vor constitui viitorul scheletal echipei. De Ologu, Buşu, Gugu, Firţulescu sau Jackie Nicolae se vor lega deacum înainte speranţele oltenilor.

Campioni cu Steaua la schimbat antrenori

Într-un singur aspect Craiova şi Steaua se aseamănă înacest sezon, la instabilitatea băncii tehnice. Exact similitudinea dintreMititelu şi Gigi Becali. Amândoi s-au băgat din greu la echipe peste antrenori,nu au avut răbdare cu aceştia în cazul unor rezultate nefavorabile, iar dreptdovadă, cele două echipe au stabilit noi recorduri în lume, au schimbat decinci ori antrenorii în acest sezon. Dacă în Ghencea s-au perindat Victor Piţurcă, IlieDumitrescu, Edi Iordănescu, Lăcătuş, Cârţu, Olăroiu, în Bănie au stat pe bancăŢicleanu, Piţurcă, Napoli, Reghecampf, din nou Ţicleanu şi George Biţă.

Fanii au vrut să facă prăpăd înCraiova

Suporterii nu au suportat umilinţa celei de-a douaretrogradări în ultimii şase ani şi au pornit din nou războiul cu Adrian Mititelu.Dacă în timpul meciului fanii au fost la un pas să se încaiere cu cei 130 desusţinători ai lui Dinamo, ulterior cele două galerii au avut ţintă comună, pepatronul echipei din Bănie. La finalul meciului, aproximativ 200 de suporteriolteni au plecat direct spre sediul clubului, cu gândul de a-l vandaliza, însăajunşi acolo, au fost dispersaţi de jandarmi. Văzând faptul că nu pot arunca cutorţe în sediu, fanii s-au răzbunat pe alte clădiri din apropiere. De altfel,la o zi după meci, pe raza locuinţei finanţatorului craiovean s-a sporit numărulpatrulelor de Poliţie, pentru a preîntâmpina alte acţiuni ale fanilor echipei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image