2017-01-22 18:25


Noul guvern al fotbalului românesc

 |  21:00
Noul guvern al fotbalului românesc

Că tot e vremea schimbărilor de frunte în Guvernul României, ne-am gândit să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să ne închipuim cum ar arăta conducerea ţării noastre alcătuită din oamenii importanţi din fotbalul românesc. Primii doi oameni din stat nu ar putea fi alţii decât Mircea Sandu - preşedinte, şi Mitică Dragomir - prim-ministru. În continuare am ales teva ministere unde am considerat că patronii mai de seamă din Liga 1 ar putea fi competitivi”.

Gigi Becali - guvernatorul BNR

Patronului stelist nu i s-ar potrivi mai bine altă funcţie decât cea care se ocupă de banii României, guvernator BNR. Becali, omul care a investit cel mai mult în fotbalul românesc, mai poate îndeplini la o adică şi funcţia de ministru al justiţiei, fiind bine cunoscut ca declanşator al „puciurilor” contra FRF şi LPF.

Cristi Borcea - ministrul afacerilor externe

Acţionarului din Ştefan cel Mare îi vine ca o mănuşă noul mandat. Este cel care în ultimii 10-12 ani „a exportat” cel mai bine jucători, în Vest în special. Exemplele pot fi nenumărate, însă amintim doar câteva: Mutu - Inter Milano, Marius Niculae - Sporting Lisabona, Radu Ştefan - Lazio sau Gabi Torje - Udinese.

Nicolae Badea - ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale

Omul de afaceri de la Computerland este considerat mintea limpede de la Dinamo, fapt recunoscut de toţi oamenii din fotbalul autohton. Persoana care a fost puntea de legătură între numeroşii acţionari care s-au perindat în ultimul deceniu prin Groapă. Între timp, au mai rămas doar trei, iar de curând s-a implicat cu succes în conflictul dintre Cristi Borcea şi Dragoş Săvulescu.

Adrian Porumboiu - ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale

Fostul mare arbitru român a devenit cel mai în vogă business man din domeniul agriculturii din România. A ştiut să facă zeci de milioane de euro din asta şi, chiar dacă fotbalul îl consumă enorm, atât psihic, cât şi financiar, tot rodul pământului îl interesează cel mai mult pe finanţatorul lui CS Vaslui.

George Copos - ministrul transporturilor şi infrastructurii

Patronul CFR-iştilor rapidişti păstoreşte de mulţi ani echipa de sub Grant. A ameninţat de nenumărate ori că renunţă la ea, însă cu siguranţă va îmbătrâni alături de alb-vişinii. Pe lângă gruparea din Giuleşti, Copos este extrem de iscusit în turism. Are nenumărate afaceri în acest domeniu, cu hoteluri în Bucureşti, Braşov şi Constanţa.

Ioan Niculae - ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri

Bossul de la InterAgro este cunoscut ca fiind cel mai bogat om din fotbalul românesc. Însă după spusele sale, sportul rege este doar un hobby pentru el, dovadă că Astra Ploieşti nu a reuşit până acum să scoată capul cu adevărat în Liga 1. Niculae a făcut avere îndeosebi din afaceri legate de gaze naturale, agricultură, creşterea animalelor, dar şi de producerea de îngrăşaminte chimice, comercializate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: Noul_guvern, fotbalul_romanescComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SUPORTER
10 Feb 2012

pe jijji l-as pune sef pestea oierit ca la asta se pricepe Dragomir ar merita sa fie ministrul turismului si sportului. stie meserie ori ce s-ar zice.

Adauga un comentariu

Random image