2017-01-21 12:45

SPORT


Oameni, nu huligani!

 |  21:00
Oameni, nu huligani!

Mulţi au sărit să dea o mână de ajutor sinistraţilor din estul României din cauza ninsorilor abundente, iar de aici nu aveau cum să lipsească suporterii echipelor din România. Huliţi de multă lume pentru violenţele de pe stadioane, dar şi pentru cele recente, de la mitingurile din Capitală, ultraşii, în special cei ai lui Dinamo şi Steaua, au făcut pace într-o cauză nobilă. Şi nu pentru a-şi face imagine sau vreun fel de campanie, ci să arate că pot fi şi altfel decât sunt percepuţi de lume.

“Săptămâna trecută am fost doar 80 de inşi în comunele buzoiene, însă acum sigur vom fi aproape 200. I-am rugat pe cei de la prefectura municipiului Buzău să ne indice satele şi comunele la care chiar nu a ajuns nimeni, pentru că noi acolo vrem să ajungem. La cele mai apropiate comune de drumurile naţionale s-a tot intervenit. Vor veni suporteri de la Dinamo şi de la Steaua în special, dar şi două maşini cu rapidişti şi două de la Craiova. Vom face cumpărăturile azi, iar sâmbătă dimineaţă vom pleca spre Buzău. Dacă noi aveam nevoie de imagine stăteam toată ziua pe la televizor. Facem fapte caritabile de 6 ani şi nimeni nu ştie, pentru că special nu am vrut să se afle. Acum, când situaţia era disperată în acea zonă, am ieşit pentru că aveam nevoie de implicarea a cât mai multor oameni, iar acţiunea noastră a avut succes. Foarte multă lume ne-a sunat şi a donat alimente şi haine”, a declarat pentru “Puterea”, Florin Andrei, unul dintre conducătorii Asociaţiei Suporterilor Români (ASR).

Ieri duşmani, azi parteneri

Toţi se miră cum tocmai cele două galerii rivale au făcut acest pact de neagresiune. Pe stadioane şi în jurul lor, suporterii mai că se omoară, iar acum luptă pentru acelaşi ţel. “În urmă cu două luni eram duşmani, iar acum, două facţiuni dintre cele mai temute din România, una din Peluza «Cătălin Hâldan» (Dinamo), iar cealaltă de la Peluza Sud Steaua, au făcut pace. Situaţia grea la nivel naţional, ACTA, dar şi Legea 4 ne-au unit. Nici la meciuri nu ne vom mai bate, vom merge înainte braţ la braţ”, ne-a mai spus Florin.

Jandarmi de tot râsul

“Animozitatea” dintre suporteri şi jandarmi trebuia lăsată, în mod normal, la o parte la această acţiune de solidaritate a suporterilor. Însă duminica trecută, unii jandarmi au făcut iar exces de zel, însă nu s-a ajuns până la corecţii fizice. “E greu de crezut, dar am trăit incidente cu jandarmii şi acolo, printre nămeţi. Unii dintre ei ne-au luat direct: «Bă, voi ce căutaţi aici? Vreţi să vă faceţi imagine?». Altul a fost la fel de tranşant: «Eu nu am chef să dau la lopată alături de voi. Ori plecaţi voi, ori plecăm noi»”, a încheiat conducătorul ASR.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-19

TAGURI: oameni, huligani, peluza sud, steaua, jandarmi, deszapezireComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SORIN
17 Feb 2012

Tot respectul pt ceea ce au facut si fac ! Poate ca mai si gresesc ,dar nu sunt singurii care fac asta ! Altii comit greseli mult mai mari decat ale lor ,si totusi scapa nepedepsiti ! Nu sunt suporterii din romania niste monstrii pe care sa ii tinem in lanturi ! Poate nimeni nu a luat in seama niciodata strigatul lor de ajutor ! Nimeni nu a vrut sa ii asculte ,si sa le inteleaga ofurile! Cred ca a venit vremea ca noi toti cei care i-am acuzat in multe randuri ,uneori pe drept ,alteori pe nedrept sa ne indreptam atentia si asupra lor ! Sunt copiii nostrii pana la urma ,si trebuie sa avem grija de ei ! Acum ei ne dau o palma de moralitate si o lectie de viata ! Bravo baieti ! Suntem mandrii de voi !

Adauga un comentariu

Random image