2017-01-19 17:21

SPORT


Handbalistele ţintesc aurul

 |  21:00
Handbalistele ţintesc aurul

Astăzi debutează în Brazilia Campionatul Mondial de handbal feminin. Tricolorele lui Radu Voina au parte la această competiţie de o grupă preliminară accesibilă, din care mai face parte Franţa, Brazilia, Tunisia, Cuba şi Japonia. Chiar dacă nu au nici un obiectiv fixat, româncele visează la podium, şi de ce nu, chiar la aurul mondial.

Dacă în prima fază a competiţiei vor avea adversari adevăraţi doar pe Franţa şi pe ţara gazdă, din optimi treburile se pot complica mult. „Vrem să obţinem o medalie, dar depinde de foarte multe. Sper ca echipa să se exprime aşa cum vrem”, a spus căpitanul României, Cristina Vărzaru. La fel de optimist este şi antrenorul Radu Voina, care este mulţumit de cum sunt motivate jucătoarele sale: „Vreau să le facem românilor o bucurie imensă. Fetele sunt motivate, evoluează cu multă plăcere şi asta mă face să fiu optimist. Ne lipsesc multe jucătoare de bază, dar sunt sigur că acelea care fac parte din lot vor da totul să le suplinească”. Jucătoarele care absentează şi la care face referire Voina sunt Cristina Neagu, Ionela Stanca, Paula Ungureanu, Roxana Gatzel, Patricia Vizitiu sau Melinda Geiger. În locul lor vor apărea jucătoare tinere, ca portarul Denisa Dedu sau Daniela Băbeanu, debutante la un turneu de o asemenea importanţă.

Lotul României:

Portari: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Denisa Dedu

Jucătoare de câmp: Valentina Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Daniela Băbeanu, Eliza Buceschi, Adina Fiera, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Carmen Amariei, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău

Programul României (DolceSport):

România-Tunisia (3 decembrie, ora 19.00)

România-Cuba (5 decembrie, ora 19.00)

România-Japonia (6 decembrie, ora 21.15)

România-Brazilia (8 decembrie, ora 23.45)

România-Franţa (9 decembrie, ora 21.15)

Regulamentul competiţiei

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica mai departe în optimile de finală (11 decembrie), fază care este eliminatorie, la fel ca şi sferturile de finală (14 decembrie) şi semifinalele (16 decembrie). Finala mare şi finala mică se vor disputa pe 18 decembrie. Câştigătoarea CM se va califica direct la JO de la Londra, iar echipele clasate pe locurile 2-7 vor juca în turnee preolimpice, care vor fi programate în luna mai 2012. În altă ordine de idei, la această competiţie de seniori se vor opera câteva schimbări în regulamentul de joc. Pe foaia de joc vor fi trecute 16 jucătoare în loc de 14, iar antrenorii pot solicita 3 time-outuri, faţă de două până acum (maximum două pe repriză).

Cotată ca a treia favorită

Specialiştii şi agenţiile de pariuri o văd drept mare favorită a competiţiei din America de Sud pe echipa Rusiei, deţinătoarea titlului mondial în ultimele trei ediţii (2005, 2007, 2009). Cu a doua şansă este nominalizată naţionala Norvegiei, iar România este văzută ca a treia favorită.

Componenţa grupelor la CM:

GRUPA A

Norvegia

Muntenegru

Angola

Germania

China

Islanda

GRUPA B

Rusia

Kazahstan

Olanda

Coreea de Sud

Spania

Australia

GRUPA C

Franţa

ROMÂNIA

Brazilia

Tunisia

Cuba

Japonia

GRUPA D

Suedia

Danemarca

Croaţia

Argentina

Coasta de Fildeş

Uruguay


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-08

TAGURI: handbal feminin, naţională, campionat mondial, brazilia, podium, obiectivComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image