2018-12-19 10:33


Obreja se face că pleacă!

 |  21:00
Obreja se face că pleacă!

Mai marii boxului românesc s-au întâlnit de urgenţă pentru a găsi o soluţie ca FRB să nu fie dezafiliată în urma conflictului pe care Rudel Obreja îl are cu AIBA. Şedinţa Biroului Federal a început cu voie bună, în ciuda faptului că Titi Tudor anunţa, înainte să intre în sală, că „vor cădea bombe”.

Circa două ore au vorbit membrii FRB, iar rezultatul a fost unul aşteptat. Se vor organiza alegeri pe 28 octombrie. Surpriza vine însă de la Obreja, care nu şi-a dat demisia, el fiind încă în aşteptarea verdictului de la TAS, unde va fi audiat pe 21 septembrie.

Practic, atribuţiile sale au fost preluate temporar de secretarul general Niculae Constantinescu, mâna sa dreaptă, deşi, conform statutului, vicepreşedintele Trandafir urma să-l înlocuiască. În cazul în care va câştiga la TAS, Obreja este gata să obţină un nou mandat.

O sursă din cadrul FRB a relatat pentru „Puterea” discuţia pas cu pas la cea mai importantă şedinţă a boxului românesc din ultimii ani. „Nu trebuie să ne lăsăm călcaţi în picioare. E o chestie de demnitate. Puteam să nu convoc acest Birou Federal şi rămâneam în funcţie. Nu va fi o dramă dacă vom fi dezafiliaţi, nu se va încheia boxul românesc aici. Mai sunt şi alte sporturi care nu merg la Olimpiade şi nu mor. Nu încerc să vă influenţez, dar nu pot să tac în cazul ăsta, vor să ne decapiteze. Ar fi păcat ca sportivii să nu meargă la Olimpiadă din cauza asta. Preşedintele trebuie să fie neapărat unul dintre noi Am senzaţia că sunt singur la această şedinţă, însă vreau să ies în faţa copiilor mei şi să am puterea să le spun că nu am plecat capul. Nu îmi e frică nici de Dumnezeu, cum să-mi fie frică de ei? Eu am făcut lucruri fără precedent în boxul românesc. Să vedem dacă următorul preşedinte va putea face ce am făcut eu. Decizia e în mâinile voastre”, a spus Obreja, conform sursei.

Toţi au fost pro-alegeri

Toate vocile din FRB au vrut ferm noi alegeri pentru a nu risca dezafilierea. Aceştia i-au cerut pe un ton ridicat lui Obreja să facă un pas în spate în războiul cu AIBA şi să nu îşi bată joc de sportivi. „Copiii ăştia au muncit enorm. Mai bine ne dăm noi demisia decât să sufere aceşti copii. E marea lor şansă, trebuie să fim altruişti şi să facem alegeri. Noi v-am ales (n.r. - Obreja), dar acum trebuie să găsim o soluţie de mijloc. Să vadă şi AIBA că facem ceva, că ne mişcăm. Dacă facem alegeri nu înseamnă că suntem laşi, ci doar că vrem binele boxului românesc. Nu facem bine dacă ne punem contra AIBA. Suntem cu sabia deasupra capului”, a spus unul dintre membrii FRB. Şi vicele Fănel Trandafir a sărit la gâtul lui Obreja: „Ar fi o dramă pentru aceşti copii să nu meargă la Olimpiadă. De ce s-au cheltuit atâţia bani cu pregătirea lor? Eu nu vrea să fiu trecut în cartea de istorie a boxului românesc ca vicepreşedintele care a interzis participarea sportivilor la Olimpiadă. O să intrăm în istorie dacă ne dazafiliază. Ar fi o palmă grea dată boxului românesc”.

Bodyguarzi şi covrigi

Ca să fie precaut, Rudel Obreja a venit la şedinţă flancat de cinci bodyguarzi, să fie sigur că nu iese iureş în urma verdictului final. Nu a fost până la urmă rost de scandal, însă „gorilele” au stat precaute în fundul sălii. Pe de altă parte, Obreja şi-a tratat „regeşte” subalternii din Federaţie. Dacă la întrunirile de la Casa Fotbalului nu poţi să ţii minte numărul platourilor cu bunătăţi, la FRB lumea e servită cu ... covrigi. Înainte de începutul şedinţei, Obreja a pus pe cineva să cumpere aproximativ 50 de „delicatese” împletite pentru oamenii săi.

Ameninţările lui Obreja

Chiar dacă şedinţa a fost acompaniată şi cu momente vesele, Rudel Obreja a ridicat tonul când a fost nevoie şi nu s-a dat în lături să îi ameninţe pe subalternii săi. „Noul preşedinte trebuie să fie neapărat unul dintre noi. Dacă AIBA nu ia în considerare că noi vrem să facem alegeri după 31 august, va fi haos. Eu vreau să vă salvez, să vă protejez. Nu o să mai fiţi nici unul pe aici. Sunteţi şi veţi fi în continuare suspendaţi. Ce dracu’, vă apăr să nu vină cine ştie cine în locul vostru. Voi trebuie să faceţi alegeri, nu Adunări Generale. Dacă nu mă ascultaţi, o să vă las să vă rupeţi gâtul”, au fost vorbele lui Obreja.

L-a terfelit pe Morariu

Acum câteva zile, „Puterea” a stat de vorbă cu Octavian Morariu. Preşedintele COSR a luat atitudine în privinţa conflictului AIBA - Obreja, şi i-a transmis oficialului FRB să-şi dea cât mai repede demisia: „Dacă Obreja are deminitate, să demisioneze. E doar un gest normal, pentru că sportivii sunt luaţi ostatici din această cauză”. Reacţia preşedintelului FRB nu a întârziat să apară şi a fost una extrem de dură: „Morariu este o ruşine pentru români şi pentru sportul de la noi. Este o slugă a Comitetului Internaţional Olimpic. A decis să susţină AIBA, în detrimentul boxului românesc. Calcă pe cadavre pentru a ajunge în CIO. Şi-a vândut compatrioţii”.

„7 maimuţoi vor să mă dea jos”

„Puterea” a aflat şi ce a zis Rudel Obreja despre foştii boxeri care plănuiau să îl dea afară din fruntea Federaţiei: „Şapte maimuţoi vor să mă dea jos. Stan, Morea, Boboc şi Merişan sunt marii revoluţionari ai boxului românesc. Vor ei să vină la FRB. Vor face pe dracu’ în praznic”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-05

Mai multe imagini:
Obreja se face că pleacă!
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MOROITA
26 Aug 2011

dute rudele tata lasane
Random imageUltimele stiri
loading...