2018-12-17 10:00


OFICIAL. Ciclistul Serghei Ţvetcov, primul român care ia startul în Turul Italiei

 |  18:51
OFICIAL. Ciclistul Serghei Ţvetcov, primul român care ia startul în Turul Italiei
Florentin Dincă

Ciclistul moldovean naturalizat român în urmă cu doi ani, Serghei Țvetcov, este primul rutier din țara noastră care participă la Turul Italiei. El va lua startul pe 9 mai alături de coechipierii săi de la echipa pro-continentală Androni-Sidermec, formație invitata la ediția din acest an a primului mare tur al sezonului.

În vârstă de 27 de ani, Țvetcov devine astfel al cincilea ciclist din România care dispută un mare tur, după ce tocmai în 1936 Nicolae Țapu, Virgil Mormocea, George Hapciuc și Constantin Tudose au participat la Turul Franţei.

O performanţă notabilă a sa care trebuie amintită, este locul patru în Turul României 2009. Născut la Chişinău, Ţvetcov a reuşit rezultate foarte bune în America, unde s-a clasat pe locul 3 în USA Pro Cycling Challenge, ca membru al echipei Jelly Belly. A terminat pe treapta a treia a podiumului în USA ProCycling Challenge, a triumfat apoi în Turul Gia la individual compus, a terminat pe locul trei în Tour de Beauce şi a încheiat al şaselea Turul Alberta. A pedalat în Turul San Luis, acolo unde a înregistrat cea mai bună performanţă din 2015 pentru un român, poziţia a 4-a la contratimp, în urma lui Adriano Malori şi a lui Michal Kwiatkowski.  În inter-sezon, Ţvetcov s-a transferat în Europa, la team-ul Androni-Simerdec Giocattoli, una dintre cele mai valoroase team-uri din Cizmă. Lider echipei pentru Il Giro 2015 va fi italianul Franco Pellizotti, care va fi ajutat în competiția tricoului roz de Marco Bandiera, Francisco Chicchi, Tiziano Dall'Antonia, Marco Fraporti, Oscar Gatto și Gianfranco Zilioli.

Ediţia a 98-a a Turului Italiei va debuta pe 9 mai, cu o cursă contractronometru pe echipe, între San Lorenzo al Mare şi San Remo (17,6 km). Competiţia se va încheia la Milano, pe 31 mai. Traseul total are o lungime de 3.481,8 km şi se întinde pe 21 de etape. Principalii favoriţi la câştigarea ediţiei din acest an a Turului Italiei sunt spaniolul Alberto Contador (Tinkoff Saxo), australianul Richie Porte (Sky) şi columbianul Rigoberto Uran Uran (Etixx – Quick-Step). Un alt favorit, italianul Fabio Aru (Astana), nu va lua startul din cauza unei accidentări.

Grosu, sărit din schemă

În ediția din acest an a Turului Italiei ar mai fi trebuit să concureze un român. Este vorba de Eduard Grosu. Ciclistul în vârstă de 22 de ani nu a mai fost înscris în competiție de echipa sa, Nippo-Vini Fantini.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

Mai multe imagini:
OFICIAL. Ciclistul Serghei Ţvetcov, primul român care ia startul în Turul Italiei
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...