2017-01-19 00:18

SPORT


OFICIAL: Lucian Bute vs Jean-Paul Mendy pe 9 iulie la Romexpo. ''Nu e adversarul pe care mi l-am dorit''

 |  16:56
OFICIAL: Lucian Bute vs Jean-Paul Mendy pe 9 iulie la Romexpo. ''Nu e adversarul pe care mi l-am dorit''
Ceea ce lumea boxului a aşteptat de mai bine de o lună adevenit oficial azi. Campionul mondial IBF Lucian Bute îşi va apăra centura pe9 iulie, la Bucureşti, împotriva francezului Jean-Paul Mendy, challengerulobligatoriu al versiunii la supermijlocie.

Anunţul a fost făcut azi de preşedintele FR Box, RudelObreja, care a mai dezvăluit că adversarul a fost la un pas să fie înlocuit dincauza unor probleme cu managerii acestuia. „Pentrucă francezul semnase deja cu doi impresari, nu am ştiut cu care să negociem.L-am vizat pe numărul 2 al challengerilor, australianul Les Sherrington”, aprecizat Obreja.

Pe lângă Lucian Bute, în cadrul galei organizate laCentrul Romexpo se vor mai lupta alţi doi români, Viorel Simion şi Bogdan Dinu,ambii neînvinşi până acum în carieră. Simion are 13 victorii, iar Dinu 5 dintot atâtea posibile. În total, conform spuselor organizatorilor, se vor disputa5 meciuri.

Lucian Bute a discutat cu reprezentanţii presei prinintermediul telefonului mobil al lui Rudel Obreja pus lângă microfon.Deţinătorul centurii mondiale a precizat că Mendy nu este tocmai adversarul lacare spera, dar i-a fost impus de IBF.

„Este un pugilist cu experienţă, care a boxat mult timp şi la amatori. Iartoată lumea se aşteaptă de la un meci bun, mai ales că el este neînvins, la felca şi mine. L-am văzut de curând. E puţin mai înalt decât mine, tot stângaci şidestul de inteligent. Foarte rar riscă ceva. În plus, nu are nimic de pierdutîn faţa mea, aşa că va da totul în acest meci. Ce-i drept, nu este adversarulpe care mi l-am dorit, IBF mi l-a impus. Este challenger obligatoriu, aşa că nuam avut de ales”, a afirmat Bute, completat de RudelObreja. “Dacă într-un interval de 9 luni nu se bate cu challengerulobligatoriu, atunci poate pierde centura. Iar contractul a fost semnat aproapede data-limită”.

Românul se pregăteşte în aceste zile în Canada, laMontreal, sub comanda lui Stephane Larouche, urmând ca a doua parte apregătirii să o facă în România, deşi, iniţial, fusese stabilită ca locaţie deantrenament Milano. „Am zis că e mai bine aşa, nu cunoaştem zona, sala deacolo. Măcar în România ştim ce avem”, a precizat Lucian Bute.

Gala programată pentru 9 iulie ar urma să înceapă înjurul orei 20.00 şi mai mult ca sigur va fi transmisă în România de unul dintreposturile cu acoperire naţională. „Treiteleviziuni negociază în acest moment. Vom vedea cine va câştiga”, aexplicat Obreja.

Se vor pune în vânzare maximum 10.000 de bilete

Cum ca gazdă a galei a fost ales Centrul Romexpo, întribunele special amenajate ar putea încăpea maximum 10.000 de spectatori.Rudel Obreja spune că biletele vor fi puse în vânzare începând de săptămânaviitoare, iar preţul acestora va fi unul accesibil pentru toată lumea. „80% dinbilete vor fi ieftine şi oricine îşi va permite să le cumpere. Vor fidisponibile prin reţelele deja specializate”.

Ministerul nu va organiza gala, ci va cumpăra pachete publicitare

Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale a anunţatprin vocea consilierului Ştefan Lungu că nu se va implica direct în cadrulgalei, ci va achiziţiona spaţiul publicitar. „Totul va fi din fonduri europene”, a anunţat Lungu, precizând căîncă nu ştie ce sumă va fi pusă la bătaie în cadrul galei. „Vă asigur că la final vom anunţa toate cheltuielile în mod public, maipuţin bursele sportivilor”, a afirmat şi Obreja.

Urmează Kessler?

Deşi reprezentanţii Interbox au negociat în două rânduricu managerii lui Mikel Kessler, un meci direct între cei doi ar putea avea locdoar în toamnă. „Am avut de ales între o luptă cu danezul şi pierdereacenturii. De asta Lucian se bate cu Mendy”, a afirmat Rudel Obreja. Kessler vareveni în ring după mai bine de un an de pauză pe 4 iunie contra francezuluiMehdi Bouadla. În mod normal, danezul şi Lucian Bute se vor bate în noiembriela Montreal, în cadrul contractului pe care românul îl are cu Showtime.

Foto: Liviu Untaru


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17

Mai multe imagini:
OFICIAL: Lucian Bute vs Jean-Paul Mendy pe 9 iulie la Romexpo. ''Nu e adversarul pe care mi l-am dorit''
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image