2016-12-03 11:55

SPORT


Oltchim se desfiinţează!? Cea mai bună echipă de club din România în ultimii 10 ani rămâne fără sprijin financiar

 |  19:42
Oltchim se desfiinţează!? Cea mai bună echipă de club din România în ultimii 10 ani rămâne fără sprijin financiar

Managerul general al campioanei de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea,Constantin Roibu, a anunţat că nu va mai susţine financiar echipa începând cu 1aprilie, ca urmare a scandalurilor din ultima perioadă, astfel că cel maiprobabil, fosta finalistă a Ligii Campionilor se va desfiinţa.

"Dela 31 martie nu mă mai interesează echipa. Voi achita toate obligaţiilecontractuale legate de jucătoare şi de club. Nu mă mai întoarce nimeni, şi aşas-au lăudat că vor găsi ei sponsori", a anunţat aseară Roibu, preşedinteleCA şi al Combinatului Oltchim, însă fără să ofere mai multe detalii. Cu numaicâteva zile înainte, preşedintele echipei, Ioan Gavrilescu, şi-a prezentatdemisia, din câte se pare, din cauza unor divergenţe cu Roibu, care ar fiintenţionat să o readucă pe Anja Andersen la Vâlcea.

Cumclubul nu se poate autosusţine financiar, cel mai probabil, se va desfiinţa,iar toate jucătoarele vor deveni libere de contract. Printre acestea şiCristina Neagu, desemnată cea mai bună handbalistă a lumii şi care câştigapeste 150.000 de euro pe sezon. Cu un buget anual de aproape două milioane deeuro, Oltchim este lider detaşat în Liga Naţională feminină, unde nu a mai fostînvinsă de doi ani.

Palmares Oltchim (înfiinţată 1973)

16titluri de campioană a României

13Cupe ale României

2Cupe IHF (1984, 1989)

1Cupă a Cupelor (2007)

1finală a Ligii Campionilor (2010)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LAURENTIU_GRG
31 Mar 2011

statul roman,mai bine l-ar demite pe managerul falimentar de la uzina chimica....asta daca vrea performanta.si in industria chimica

Adauga un comentariu

Random image