2018-07-20 21:10


Oltchim și-a tras antrenor danez. Jakob Vestergaard trebuie să aducă Liga Campionilor la Vâlcea

 |  13:48
Oltchim și-a tras antrenor danez. Jakob Vestergaard trebuie să aducă Liga Campionilor la Vâlcea

Danezul Jakob Vestergaard este noul antrenor al echipei feminine de handbal Oltchim Rm. Vâlcea, după ce oficialii echipei au renunțat ieri la serviciile lui Radu Voina. Jakob Vestergaard şi secundul său vor sosi în Romania odată cu începerea pregătirilor pentru sezonul 2012-2013, în data de 8 iulie. Vestergaard (37 ani) a fost în perioada 2008-2011 antrenor la Viborg HK, cu care a cucerit două Ligi ale Campionilor şi trei titluri de campion al Danemarcei. În sezonul trecut a pregătit echipa masculină Aalborg Handball.

Vestergaard, adversarul echipeiOltchim în finalaLigii Campionilor din 2010, când antrena echipa daneză Viborg, ''a fost de acord să vina la Rm. Vâlcea, gata să se implice într-un proiect pe doi ani ce ţine exclusiv de înalta performanţă, respectiv participarea în Liga Campionilor şi câştigarea acesteia'', se arată în comunicatul clubului vâlcean.

Oltchim a făcut această mutare care vine să întregească o formidabilă campanie de transferuri - joi a achiziţionat-o pe Katarina Bulatovic (inter dreapta de la Buducnost Podgorica, câştigătoarea Ligii Campionilor, luna trecută a adus-o pe portăriţa spaniolă Silva Navarra, de la Grupo Asfi Itxako Estella, în aprilie a transferat-o pe jucătoarea portugheză Alexandrina Barbosa Cabral, tot de la formaţia spaniolă Itxako Estella, iar în luna martie le-a adus pe franţuzoaicele Allison Pineau (Metz Handball) şi Amandine Leynaud (portar de la Metz Handball). De asemenea, Oltchim le-a prelungit contractele portăriţei Paula Ungureanu şi extremei Ramona Farcău.

''Am fost în primul rând surprins atunci când oficialii clubului Oltchim m-au contactat. După care, aşezându-ne la discuţii şi analizând planul lor pentru următoarea perioadă de timp, nu am putut rezista tentaţiei. La ora actuală, are o echipa foarte puternică şi aici trebuie felicitaţi toţi cei implicaţi, pornind de la sponsori şi până la dl. Voina, care a fost de acord cu transferurile realizate de Oltchim până în acest moment. Misiunea mea la Vâlcea nu va fi uşoară, sunt conştient de acest lucru, dar împreună cu ajutoarele mele sper să duc la bun sfârşit mandatul pentru care am fost angajat'', a precizat Vestergaard.

''Voi colabora cu doi antrenori secunzi, iar unul dintre aceştia este Steluţa Luca. Ea a fost în Danemarca timp de trei ani, îmi poate anticipa modul de lucru şi ceea ce poate presupune handbalul jucat în stilul danez, dar mai ales va crea comunicarea dintre mine şi echipă, cunoscând suficient pe majoritatea dintre vâlcence. Al doilea antrenor va fi tot din Danemarca. Urmează să decidem acest lucru zilele următoare, iar motivul pentru care am hotărât să fie tot danez este cel legat de faptul că în primele luni am nevoie să fiu ajutat la schimbarea unor mentalităţi deja formate în rândul echipei, căutarea motivaţiei fiecărei jucătoare, dar şi lucrul ulterior cu portarii îi va reveni în mod direct, plus parte din pregătirea fizică'', a mai spus tehnicianul danez.

Vestergaard şi-a exprimat speranţa că lucrurile vor merge bine şi s-a arătat nerăbdător să înceapă munca: ''din punctual meu de vedere aş începe de mâine, dar trebuie să aşteptăm ca fetele să termine vacanţa şi iar participantele la Olimpiada să se alăture echipei în luna august''.

''Am declarat mereu că atmosfera de la Vâlcea este una fantastică, comună doar ţărilor din zona de est şi balcanică. Am emoţii şi mă bucur enorm că începând din acest sezon am în 'spate' susţinerea fanilor vâlceni. Chiar vreau să vad cum este când te susţin, faţă de atunci când erau împotriva mea cu Viborg...'', a mărturisit Vestergaard.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-10

TAGURI: Vestergaard, antrenor, danez, oltchim, liga

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri