2018-11-16 06:06


Oprescu, faci o clanţă sau gazonul? Iarba de pe Arena Naţională se schimbă abia în august

 |  20:06
Oprescu, faci o clanţă sau gazonul? Iarba de pe Arena Naţională se schimbă abia în august

Inaugurată cu surle şi trâmbiţe de primarul Sorin Oprescu pe 6 septembrie 2011, Arena Naţională s-a dovedit un fiasco total. Tocmai gazonul, cea mai importantă piesă pentru un stadion, n-a rezistat, astfel că după meciul cu Franţa arăta de parcă fusese arat sau, cum au spus urmaşii lui Napoleon, ca un câmp de cartofi.

„La meciul cu francezii am ştiut dinainte că o să fie o ruşine cu gazonul. Eram sigur că aşa se va întâmpla. Felul cum fac românii treaba, ştii cum e, suntem specialişti în cosmetică, grozav. Stilul românesc, las’ că merge şi aşa. Eu dacă era să îl fac, şi sunt nimeni în această materie, dar logic, elementar, dacă vreau să fac o clanţă întreb cine face cea mai bună clanţă din lume, aflu şi îl aduc s-o facă. La fel trebuie procedat şi cu gazonul. Ai văzut cum arată în Anglia? Îţi vine să te culci pe iarbă”, afirma regretatul Johnny Răducanu într-un interviu pe PUTEREA.

Primarul Sorin Oprescu, sub oblăduirea căruia se află Arena Naţională, n-a aflat nici după doi ani cine face cel mai bun gazon, şi l-a schimbat de câteva ori între timp. Sau l-a peticit.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi cel căruia pe 2 iulie i-a fost interzisă intrarea pe Arena Naţională pentru a nu vedea dezastrul de acolo, a declarat, sâmbătă, că gazonul va fi schimbat din nou în perioada 15-26 august.

Sandu a afirmat că suprafaţa de joc de pe Arena Naţională este într-o stare foarte proastă şi e udat cu un furtun, deoarece aspersoarele sunt stricate. „Că s-a stricat un aspersor, nu poate fi dat drumul la apă. Gazonul de afară e galben-maro. Terenul arăta deplorabil, se uda cu un furtunaş. Abia acum am aflat că nu s-a făcut recepţia la stadion. Pentru trei pomi uscaţi, nu pot să îi taie, pentru că au nevoie de aprobări. (...) Am căzut de acord pe un calendar de schimbare a întregii suprafeţe de joc în luna august, între 15 şi 26. Vine Supercupa, joacă Astra, Steaua joacă pe 16, apoi turul trei, play-off-ul, care se joacă undeva la finalul lui august. Vom face o cerere la UEFA ca să joace returul la finalul lui august, pentru că turul s-ar suprapune cu schimbarea gazonului. Nu ştiu a câta oară este, dar atât timp cât nu luăm instrumentele de întreţinere şi nu dăm unei firme specializate, care are ştiinţa necesară, nu vom avea gazon, pentru că nu este un gazon ca la ALPAB”, a spus Mircea Sandu.

Supercupa României la fotbal, dintre Steaua şi Petrolul, are loc pe 10 iulie, iar returul din preliminariile Ligii Europa, Astra – Domzale, se dispută pe 11 iulie. În unele locuri, Arena Naţională nu are nici iarbă arsă, e pământ, dar cum după cum spunea Johnny, Oprescu e specialist în cosmetică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-03-09
Citeste si:
Arena Naţională. Primăria Bucureşti laudă stadionul, dar îşi bate joc de gazon
Scandal la stadion. Sorin Oprescu nu l-a lăsat pe Naşu să intre pe Arena Naţională

TAGURI: oprescu, gazon, arena, nationala, iarba, schimba, august, clanta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN SALARIAT
23 Aug 2013

Angajatii de la Administratia Lacuri si Parcuri Bucuresti sunt indignati si oripilati de atitudinea pe care o au doi directori Georgiana Branza si Mahai Sandulescu. Ei folosesc discretionar vilele din Satul Francez si concesioneaza dupa bunl plac spatii din parcurile capitalei. Domnul Oprescu ar trebui sa sesizeze si sa trimita echipa de control a Primariei pentru a demasca matrapazlacurile celor doi. Cand mai bea un sprit Mihai Sandulescu se lauda ca el este director, iar ALPAB-ul este mosia lui. Ultima escapada a domnului Mihai Sandulescu de la Satul francez a facut furori printre vecini. Fiind beat si inconjurat de 2 pipite a produs un scandal, deoarece a vrut sa-si arate muschiul lui de mare razboinic in fata fetelor. Numai ca nu s-a uitat in oglinda sa vada cat de chel si urat este. Nu vede ca la varsta de 34 de ani pe care ii are, inca mai are cosi pe fata.
Random imageUltimele stiri
loading...