2019-03-21 12:00


Opriţa: „Visez să bat Oţelul, nu Steaua sau Dinamo”. A jucat în Ghencea şi în Ştefan cel Mare, a vrut să se lase de fotbal, dar acum are planuri mari cu nou-promovata Petrolul Ploieşti

 |  18:24
Opriţa: „Visez să bat Oţelul, nu Steaua sau Dinamo”. A jucat în Ghencea şi în Ştefan cel Mare, a vrut să se lase de fotbal, dar acum are planuri mari cu nou-promovata Petrolul Ploieşti

A îmbrăcat tricoul Stelei vreme de cinci ani, însă o accidentare urâtă i-aschimbat radical cariera. Era luna decembrie 2006, la un meci în Bănie, iar uncontact dur genunchi în genunchi cu Velcovici l-a scos din circuit. Verdictul afost crud, smulgere de ligamente. „Am vrut să mă las de fotbal”, au fost vorbeleulterioare ale jucătorului. Însă a strâns din dinţi şi a mers mai departe.Soarta părea că îi surâde în vara lui 2007, la şase luni de la teribilaaccidentare. Semna cu marea rivală Dinamo, spre surprinderea tuturor. Venise cugânduri mari şi dorea să le răsplătească încrederea şefilor din Groapă, carel-au transferat deşi nu era 100% refăcut. A continuat recuperarea, dar nu aputut să joace decât cinci meciuri în Ştefan cel Mare, iar lumea nu a mai avutrăbdare cu el.

După ce în ultimii ani a trecutpe la mai multe echipe, în 2009 a poposit în curtea Petrolului, acolo unde şi-arevenit din toate puncte de vedere, a jucat meci de meci în liga a doua şi afostul unul dintre pilonii importanţi ai promovării găzarilor în prima ligă. Acumare gânduri măreţe în privinţa viitorului său şi vrea să se ia la trântă cu,surpriză, Oţelul, şi nu cu Steaua sau Dinamo, echipe care în ultimii ani s-auzbătut în anonimat.

Emoţii mari cu promovarea!

Dacă la începutul sezonului eravăzută ca şi promovată în primul eşalon, Petrolul a încheiat campionatul cusufletul la gură. A fost nevoită să învingă în ultima etapă, pe CSM RâmnicuVâlcea, pentru a nu irosi toată munca de un an încoace.

„A fost un sezon foartedisputat, dar e bine că am reuşit să ajungem în Liga I. Am avut câtevarezultate slabe în acest retur, chiar mi-a fost teamă la un moment dat că putemrata totul. E bine că ne-am concentrat pe final şi am îndeplinit obiectivul”, aspus Opriţa pentru „Puterea”.

Vrea să rămână laPetrolul

Fotbalistul încă nu este sigur100% de viitorul său, însă prioritatea sa este să rămână la Ploieşti şi în noulsezon. Mai mult decât atât, Opriţa este convins că dacă va avea evoluţiiapreciate, poate spera la un transfer la o echipă mai bună. „Am stat eu laPetrolul în liga secundă, ar fi culmea să nu vreau să rămân acum când ampromovat. M-am simţi bine aici, am jucat mereu, nu mai am nici o problemămedicală. Am venit la Ploieşti pentru Vivi Răchită, să vedem acum cum neînţelegem cu conducerea, dar eu vreau să rămân la Petrolul. În primul an vreausă ne salvăm de la retrogradare, iar de la anul, în mod normal, să ţintim maisus. Poate şi în acest sezon vom încerca mai mult, mai ales că UniversitateaCluj şi FCM Târgu-Mureş au avut şi eleobiectiv în primul an salvarea de la retrogradare şi au terminat sus înclasament. Să vedem acum şi ce bani vor fi la echipă, ce jucători se vor aduce,pentru că trebuie transferaţi câţiva, nu putem face faţă cu actualul lot. Amrenăscut la Petrolul şi acum mă gândesc la mai mult. Dacă prind un an sau chiarşase luni bune, de ce să nu visez la mai mult?”, ne-a mai spus Opriţa.

Nu îl mai sperie Steaua şi Dinamo

Fotbalistul se gândeşte deja laduelurile din Liga I. Îi e dor de meciurile tari din prima divizie, dar îşiface curaj şi spune că vrea să îşi învingă toate adversarele. Nu mai esteimpresionat de fostele sale echipe, Steaua şi Dinamo, care nu mai sperie penimeni în momentul de faţă, ţinta sa principală este să bată echipele dinprovincie, care au dominat fotbalul românesc în ultimii ani: „Am jucat la celedouă mari echipe din Bucureşti, însă nu am resentimente faţă de nici una. Aşvrea să bat toate echipele din Liga I, însă acum la modă e să baţi OţelulGalaţi, nu Steaua sau Dinamo. Oricum, vreau să înving şi pe Steaua, şi peDinamo”.

Carte de vizită

Daniel Opriţa

CSM Reşiţa (2000 - 2002) – 33de meciuri/7 goluri

Steaua (2002 - 2007) – 107/15

Dinamo (2007) – 5/0

UTA (2007/2008) – 6/0

Lorca (Spania, liga a III-a,2008/2009) – 3/0

FC Aarau (împrumut, 2009) –10/0

FK Baku (2009) – 3/0

Petrolul (2009 - 2011) – 42/15

Echipa naţională 6/1

Foto: GSP.RO


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...