2017-01-19 02:23

SPORT


Oţelul e campioană după 2-1 cu Timişoara în finala campionatului. Doar TAS îi mai poate lua titlul

 |  22:22
Oţelul e campioană după 2-1 cu Timişoara în finala campionatului. Doar TAS îi mai poate lua titlul
Oţelul a obţinut o victorie mare pe teren propriu, scor2-1, cu Poli Timişoara, în “finala campionatului” şieste campioană a României. Doar decizia TAS de mâine ar putea amâna sărbătoareade la Galaţi pentru primul titlu din istoria Moldovei.

Elevii lui Dorinel Munteanu nu au părut deloc marcaţidupă declaraţiile oficialilor alb-violeţi din săptămâna premergătoare meciuluişi i-au luat tare pe adversari. În minutul 5 puteau obţine o lovitură depedeapsă la intervenţia eronată a lui Taborda la Antal.

Oţelul a deschis scorul în minutul 15. Antal a apărutbine la colţul scurt şi a deviat în plasă, profitând de ieşirea greşită aaceluiaşi Taborda, care a şi fost înlocuit câteva minute mai târziu din cauzaunor probleme medicale. Încet, dominarea gălăeţenilor şi-a pierdut dinintensitate şi Poli s-a instalat în terenul advers. Ricketts şi Goga nu au fostîn stare să trimită pe poartă din poziţii destul de bune.

Cu avantaj la pauză, gazdele au încercat să închidăjocul, dar în minutul 53, Timişoara a egalat prin nimeni altul decâtgolgheterul Ianis Zicu, în urma unui corner executat de ex-gălăţeanulBourceanu. Cu numai un minut înainte, bănăţenii rataseră o şansă uriaşă.

Împinşi de la spate de cei peste 11.000 de spectatoriprezenţi la meci, tinerii jucători moldoveni au revenit în joc. În minutul 66,Antal a ratat o mare ocazie, trimiţând peste din doar 8 metri singur cuPantilimon. Patru minute mai târziu, portarul Timişoarei nu a mai avut ce facela reluarea cu capul a lui Pena, după un contraatac fulger al Oţelului.

Ultimele 20 de minute au trecut agonizant pentruTimişoara, care nu a mai reuşit să treacă de zidul gălăţean. Mii de fani aupătruns pe teren imediat după ultimul fluier al arbitrului Robert Dumitru,sărbătorind alături de favoriţi victoria uriaşă.

Titlul depinde de TAS

În acest moment, matematic, Oţelul este noua campioană aRomâniei, însă trebuie să mai aştepte decizia de mâine a Tribunalului deArbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul Pandurii Târgu Jiu. Dacă s-ar deciderejucarea partidei, atunci elevii lui Dorinel Munteanu ar avea din nou doar unpunct în faţa rivalei din Banat. Totuşi, conform regulamentului LPF, rejucareanu e posibilă, în ciuda declaraţiilor oferite de oficialii lui Poli şi chiar depreşedintele Dumitru Dragomir. În ultima etapă, Oţelul se deplasează la AstraPloieşti, în timp ce Timişoara joacă acasă cu Dinamo.

Greşeli pro-Timişoara

Dacă nu şi-au atins ţinta în tabăra gălăţeană,declaraţiile lui Marian Iancu şi-au făcut efectul în cazul arbitrilor. RobertDumitru putea să acorde un penalty în minutul 5 pentru Oţelul, iar mai apoi i-aiertat de cartonaşe roşii pe Sepsi (26) şi Alexa (45).

Foto: Gazeta Sporturilor


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image