2018-12-16 19:48


Patria pokerului, blocată de FBI. Fondatorii a trei platforme cu milioane de utilizatori, daţi în vileag de cel care îi învăţa cum să fraudeze statul american

 |  17:43
Patria pokerului, blocată de FBI. Fondatorii a trei platforme cu milioane de utilizatori, daţi în vileag de cel care îi învăţa cum să fraudeze statul american

Panica s-a instaurat în lumea pokeruluionline din toată lumea după ce fondatorii PokerStars, Full Tilt Poker şi AbsolutePoker sunt acuzaţi de fraudă bancară şi spălare de bani. Totul după ce un fostcolaborator le-ar fi explicat procurorilor schema prin care şefii platformelorevitau plata taxelor către statul american.

Cei 11 acuzaţi de FBI ar fi reuşit să evite legileamericane după o inginerie financiară bine pusă la punct, suma ridicându-se lapeste 3 miliarde de dolari. Momentan, doar Chad Elies şi John Campo au fost arestaţideoarece se aflau pe teritoriul SUA, în timp ce în cazul celorlalţi, justiţiaamericană discută cu reprezentanţii altor ţări pentru reţinerea acestora. "Acuzaţii, cunoscândfaptul că afacerile lor cu clienţi americani, cu bănci americane erau ilegale,au încercat să fenteze acest fapt. Au minţit băncile asupra adevăratei naturi a afacerilor lor. Apoi,acuzaţii au găsit bănci dispuse să fenteze legea, contra unui comision. Aceştiacuzaţi au pariat că îşi vor putea continua schema, dar au pierdut",a declarat un oficial al FBI. Pariurileonline erau interzise în SUA încă din 2006, dar chiar şi aşa, cele treiplatforme aveau sute de mii de utilizatori chiar din patria pokerului. Numai puţin de 75 de conturi bancare au fost blocate, iar 5 domenii de internet,aparţinând celor 11, au fost confiscate, în încercarea de a recupera o partedin prejudiciu.

Cei rămaşi să conducă platformele s-au regrupat rapid şi auinaugurate alte domenii de internet cu acelaşi nume, însă au blocat accesulamericanilor la mesele cu bani. „Din păcate, suntem nevoiţi săsuspendăm orice serviciu pe bani reali oferit jucătorilor aflaţi în StateleUnite din cauza situaţiei legale delicate care s-a dezvoltat în ultimele 24 deore”, a anunţat PokerStars într-un comunicat de presă. Acelaşi mesaj afost publicat şi pe Full Tilt Poker. Cele două companii au pierdut se pare pesteun milion de utilizatori din Statele Unite ale Americii. În restul lumii,platformele merg normal, existând însă anumite probleme atunci când jucătoriiintenţionează să facă retragere din cauza blocării conturilor de către justiţiaamericană.

Un tânăr,geniul din spatele distrugerii industriei pokerului online

Ziua în care cei doi capi ai industriei onlinede poker au fost reţinuţi, iar restul de 9 acuzaţi, a primit deja titulatura de“Vinerea neagră”. Conform presei din Australia, cel care a făcut posibilă toată ancheta asupra celor trei companiieste un tânăr antreprenor Daniel Tzvetkoff (28 deani). Considerat un geniu al finanţelor, australianul a fostcel care a construit întreaga schemă de plată prinprocesarea fondurilor utilizate de site-urile majore de poker. Pentrutoată treaba, Daniel încasa zilnic câte 150.000 de dolari, însă în 2009 s-ar filăcomit şi a golit conturi în valoare de 100 de milioane de dolari. La scurttimp a fost acuzat de oficialii PokerStars şi Full Tilt, iar în aprilie 2010 afost arestat în Las Vegas şi acuzat că a comis fraude în valoare de 540 demilioane de dolari. Totul după ce FBI a primit un pont că a pătruns peteritoriul SUA chiar de la cei arestaţi în prezent. Deşi i s-a refuzatcategoric eliberarea pe cauţiune atunci, în august, la finalul unei discuţiiconfidenţiale cu procurorii, i-a fost acceptată cererea şi în prezent esteliber. Cel mai probabil, s-a ajuns la un acord şi va scăpa, din moment ceprocurorii au ştiut ce şi cum să caute pentru a-i prinde pe oamenii din spatelePokerStars, Full Tilt şi Absolute Poker.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...