2017-01-23 06:36


Pe urmele lui Bute. Corina Cârlescu se bate vineri pentru titlul mondial la box profesionist

 |  18:39
Pe urmele lui Bute. Corina Cârlescu se bate vineri pentru titlul mondial la box profesionist

La nici osăptămână după ce Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura IBF la supermijlocie,România poate avea un alt campion la box profesionist. Corina Cârlescuse bate vineri în Germania cu titlul mondial interimar WIBF la semimuscă pe masăîmpotriva favoritei locale Oezlem Sahin.

În vârstă de 23 de ani, Corinaeste originară din Iaşi şi s-a apucat de box abia la vârsta de 14 de ani dupăce în prealabil practicase atletismul. La doar trei luni distanţă cucereatitlul naţional, iar la doar 18 ani a trecut la profesionişti. Din 2006 şi pânăacum, a disputat 11 meciuri, dintre care şase s-au încheiat cu victoria ei, iarun altul cu remiză.

Tânăra, care s-a numărat printrevedetele galelor de kick-boxing Local Kombat, se află pentru a doua oară încarieră în faţa titlului mondial. În 2008, la Karlsruhe, a pierdut la puncte în faţa nemţoaicei BettinaVoelker (94-96, 93-97, 92-97) meciul pentru centura WIBF la supercocoş. Deciziaa fost una controversată, mulţi dintre experţi apreciind că românca trebuia săfie cea care ar fi trebuit să ridice centura deasupra capului.

Oezlem Sahin o consideră drept cel maidificil adversar din cariera sa. “E celmai greu oponent al meu de până acum. Îmi va fi foarte greu contra Corinei, mai alescă e mai înaltă cu şapte centimetri. Este cel mai important meci pentru mine şivoi da tot ce am mai bun”,a spus Sahin în presa din Germania. Ajunsă la 34 de ani, pentru sportiva deorigine turcă poate fi ultima şansă de a câştiga centura supremă. Până înmomentul de faţă, aceasta are 12 victorii şi o remiză la profesionişti. PromotorulChris Gănescu a avut ocazie să le urmărească pe ambele sportive de-a lungulcarierei şi o cotează pe Corina cu şanse mari de a se impune. “Am organizat o gală la Rapid în2009 şi s-a bătut şi Corina, iar pe nemţoaică am văzut-o anul trecut când Jo JoDan s-a bătut cu Selciuk. Părerea mea e că se poate impune în faţa lui Sahin”, a spus Gănescupentru “Puterea”.

Doar prin KO putem câştiga

Aşa cum se întâmplă şi în cazul băieţilor,favoriţii locali sunt avantajaţi clar de arbitrii-judecători, astfel cămisiunea Corinei este una foarte grea. Antrenorul Mihai Constantin a vorbitpentru “Puterea” despremeciul de vineri. “Noi plecăm în searaasta (n.r., miercuri seară) deacasă, iar joi vom fi acolo pentru cântar. Corina s-a pregătit foarte bine şi egata să câştige meciul. Vom avea dificultăţi, pentru că ne batem la ei acasă,au sponsorii lor, vă daţi seama şi ce presiune vor pune ei. Sperăm că vomtermina prin KO, ca să nu mai avem probleme ca în 2008”, ne-aspus tehnicianul de la Scorpions Iaşi. Cu toate că multe meciuri le-a făcut lacategorii superioare, Corina se simte cel mai bine la semimuscă, în timp ceSahin a fost nevoită să urce de la minimuscă. “Din cauza lipsei banilor, amfost nevoiţi să acceptăm şi meciuri la categoriisuperioare. Numai noi ştim cum reuşeam să ne încadrăm. Sperăm să ne întoarcemfericiţi de acolo, cu centura. Ar fi o performanţă uriaşă”,a adăugat acesta. În cadrul galei de la Goeppingenvor mai urca în ring fostul campion mondial Firat Aslan, campionul european EBULubos Suda sau challengerul de la supermijlocie Khoren Gevor.

Încazul unei victorii vineri seară, Corina Cârlescu se va bate cu supercampioanamondială la semimuscă, sud-coreeanca Ju Hee Kim, cea care deţineîn momentul de faţă titlul mondial la patru versiuni diferite.

WIBF, întopul boxului feminin

Women International Boxing Federational este unadintre cele mai importante organizaţii ale boxului feminin profesionist, fiindfondată la mijlocul anilor ’90 de către fostacampioană mondială a anilor ’50, Barbara Buttrick. Versiunea nu are însă nici o legătură cu IBF, acolounde campion este Bute. În 2010, o altă româncă a avut şansa de a cucericentura WIBF la semimijlocie. Mihaela Drăgan a fost însă învinsă de MariaLindberg prin KO în repriza a 3-a, tot în Germania. De asemenea, în 2003, ElenaMiftode a fost făcută KO în runda a 6-a de Nadja Loritz pentru centurile WIBF şiGBU de la semimuscă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image