2019-01-22 00:29


Performanţă istorică pentru motorsportul românesc. Gyenes a terminat Raliul Dakar pe locul 17!

 |  19:19
Performanţă istorică pentru motorsportul românesc. Gyenes a terminat Raliul Dakar pe locul 17!

Românul Emanuel Gyenes (Vectra Racing) a încheiat pelocul 17 la clasa moto prestigioasa competiţie care se desfăşoară acum pe tărâmsud-american, şi a realizat o performanţă cu care sporturile cu motor de la noidin ţară nu s-au mai întâlnit până în momentul de faţă. Pe deasupra, sportivulromân în vârstă de doar 26 de ani s-a impus la clasa Maraton, competiţie lacare şi-au disputat supremaţia doar piloţii care nu au schimbat motorul pedurata tuturor celor 9.000 de km ai raliului. Astfel, Gyenes şi-a depăşitobiectivul propus la plecarea din ţară, adică o clasare pe poziţiile 20-25 lafinalul competiţiei. Celălalt român aflat la Raliul Dakar, Marcel Butuza, aterminat în clasament pe locul 56, la mai mult de 20 de minute distanţă deînvingător. Butuza a obţinut şi el astfel cea mai mare performanţă personală laDakar.

Competiţia la clasa moto a fost câştigată de spaniolulMarc Coma (KTM), pe doi s-a clasat Cyril Depres (Franţa-KTM), iarpe trei a încheiat Helder Rodrigues (Portugalia-Yamaha).

La clasa auto s-a impus Nasser Al-Attiyah(Qatar-Wolkswagen), pe doi a terminat Giniel De Villiers (Africa deSud-Wolkswagen), iar ultima treaptă a podiumului a obţinut-o Carlo Sainz (Spania-Wolkswagen).

La Raliul Dakar din acest an au participat 148 deautomobile, 188 de motociclete, 68 de camioane şi 33 de ATV-uri. Startul s-adat în Cordoba şi a trecut prin Victoria, San Miguel de Tucuman, San Salvadorde Jujuy (Argentina), apoi în Chile (Calama, Iquique, Arica, Antofagasta,Copiapo), pentru a reveni în Argentina, prin Chilecito, San Juan şi din nouCordoba.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...