2017-01-20 10:04

SPORT


Piţi ia un milion de euro în 4 luni! Noul selecţioner se umple de bani dacă va califica naţionala la EURO 2012

 |  19:04
Piţi ia un milion de euro în 4 luni! Noul selecţioner se umple de bani dacă va califica naţionala la EURO 2012

Victor Piţurcă a devenit oficial noul antrenor alnaţionalei. Chiar dacă nu are presiunea imediată a obiectivului, noul selecţionervrea să ducă neapărat prima reprezentativă la EURO 2012. Are şi un motivspecial. Special financiar. A negociat o prima fabuloasă cu Mircea Sandu, vaprimi 800.000 de euro pentru turneul european, iar cu tot cu salariu va ajungela aproape un milion de euro. În total, în cei 5 ani de contract cu FRF-ul,Victor Piţurcă va încasa din salariu şi prime de calificare aproximativ 4milioane de euro: „Voi primi un salariu de 450.000 de euro anual. La care seadaugă primele de obiectiv. Dacă reuşim calificarea în actuala campanie, primava fi de 800.000 de euro. Campania viitoare prima va fi de 500.000, iar în2016, 350.000 de euro. Dacă lumea va fi mulţumită de rezultate, vom negocia oeventuală prelungire”.

Despre actuala naţională...

Piţi este satisfăcut de planul lui Mircea Sandu, unproiect la care a tânjit atât la Steaua, cât şi la Universitatea Craiova. Econştient că momentul actual nu este favorabil naţionalei, mai ales că, dupăspusele sale, liderii echipei nu mai pot ajuta foarte mult actuala reprezentativă:„Sper ca echipa să revină la forma de altădată. Şi mai important, suporterii săfie mulţumiţi. Proiectul este pe placul meu. Sper să fac o nouă echipănaţională şi să obţinem rezultatele dorite. Acum e unul dintre cele mai dificilemomente de la naţională. Generaţia lui Chivu şi Mutu e pe cale să apună, însădin spate vine o altă generaţie, una foarte bună. Cei de acum sunt însă cu multîn urma celor din trecut”.

Despre şansele de calificare la EURO 2012…

Selecţionerul crede încă în actuala campanie decalificare, dar se şi aşteaptă ca suporterii să îl critice vehement dacă nu vareuşi să meargă la EURO: „Să nu creadă nimeni că nu vreau să mă calific acum.Şansele sunt foarte mici, dar eu cred că vom obţine calificarea. În aceste 4jocuri trebuie să obţinem punctaj bun care să ne permită calificarea la barajsau chiar de pe primul loc. Trebuie să lupt şi pentru calificare, dar şi săgăsesc jucători noi pentru viitoarea echipă naţională. Suporterii au nevoie derezultate. Eu mă aştept să am parte de reproşuri dacă nu voi duce echipa laEURO 2012”.

Despre Rădoi şi Chivu…

Piţurcă a vorbit şi despre Chivu şi Rădoi, doi jucătoride bază pe vremea ultimului său mandat şi care s-au retras de curând de laechipa naţională: „Amândoi sunt jucători foarte valoroşi. Echipa naţională aveanevoie de ei, dar ei au luat nişte decizii. Voi vorbi cu amândoi, sper sărevină asupra deciziilor de retragere. Ştiu cum gândesc jucătorii de club,viaţa e roz, au salarii mari”.

Despre disciplina la echipa naţională…

Cunoscut ca un antrenor la care disciplina este pe primulloc, antrenorul garantează că în mandatul său nu vor mai exista derapaje, aşacum s-a întâmplat înaintea turneului sud-american, atunci când Mutu, Săpunaru,Raţ şi Tamaş au preferat vacanţa în detrimentul naţionalei: „Voi lua înconsiderare orice jucător valoros. Înainte de acest turneu sud-american uniijucători au refuzat să meargă la lot. E un lucru grav pe care eu nu îl înţeleg.De acum înainte nu se va mai întâmpla aşa ceva. Eu sunt prieten cu jucătorii,dar numai dacă sunt profesionişti. Dacă era sub comanda mea şi Tamaş făcea ce afăcut, el nu mai venea niciodată la naţională”.

Despre stilul echipei naţionale…

A făcut parte din marea echipă a Stelei care a câştigatCupa Campionilor Europeni, iar marele său vis este să facă şi actuala naţionalăsă joace la fel ca Steaua ’86: „Vreau ca echipele pe care le pregătesc să joaceca Steaua din anii ’80. Eu aş vrea să dominăm forţele Europei, să stea mingeala noi, dar mai trebuie să mai şi putem. Stilul de joc îl fac după ce am ladispoziţie, dar şi în funcţie de adversar”.

Despre stafful său…

Cum era de aşteptat, Piţurcă a venit cu oamenii săi lacârma naţionalei. L-a înlăturat pe Iovan, locul său fiind luat de EurgenNeagoe, în rest va avea acelaşi staff cu care a fost la Steaua şi în Bănie: „Iovanm-a dezamăgit atunci când nu a plecat cu mine în mandatul trecut şi a preferatsă rămână lângă Răzvan Lucescu. Eu nu pot să îmi las oamenii mei şi să iaualţii. Cei care mă vor ajuta sunt Neagoe, Boldici, Florin Marin, Martin Tudor,antrenor cu portarii, Dan Apolzan şi Marius Dina, în timp ce Ovidiu Costeşin vafi director sportiv. Stafful medical rămâne acelaşi”.

Despre clauza de reziliere…

Contractul său cu FRF conţine şi termenii unei eventualedespărţiri. Astfel, partea care va dori să înceteze înţelegerea va avea deachitat o importantă sumă de bani: „Dacă ne despărţim, există o clauză dereziliere. Dacă voi fi dat afară, voi primi banii rămaşi, plus 500.000 de euro,iar dacă plec eu, va trebui să dau banii rămaşi din contract, plus 500.000 deeuro”.

Clasament Grupa D1. Franţa – 13 pct2. Belarus - 123. Bosnia - 104. România - 85. Albania - 86. Luxemburg - 1

Ultimele partide ale grupei2 septembrie:Belarus - BosniaAlbania - FranţaLuxemburg - România

6 septembrie:România - FranţaBosnia - BelarusLuxemburg - Albania

7 octombrie:Franţa - AlbaniaRomânia - BelarusBosnia - Luxemburg

11 octombrie:Franţa - BosniaAlbania - România


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image