2016-12-04 22:44

SPORT


Piţi schimbă liniile!

 |  21:00
Piţi schimbă liniile!

Un nou test pentru naţionala României, ultimul din acest an. Împotriva Greciei, reprezentativă aflată pe cai mari, după încă o calificare la un turneu final. Dacă pentru Piţurcă e un meci foarte important, urmând a se edifica asupra jucătorilor pe care se poate baza în viitor, grecii nu sunt foarte interesaţi de această partidă de verificare, selecţionerul Fernando Santos având de gând în acest sens să odihnească aproape toţi titularii care au evoluat vineri în amicalul cu Rusia.

Piţi este hotărât să păstreze doar doi jucători dintre cei care au început meciul cu Belgia, pe Goian şi Luchin. În poartă va fi introdus Silviu Lung jr, iar rezervă va fi Bălgrădean, în timp ce pe linia de fund, în locul lui Chiricheş şi Raţ, vor evolua Papp şi Radu Ştefan, ultimul având posibilitatea în sfârşit să mai bifeze o selecţie la naţională, după ce la ultimele convocări a fost blestemat cu accidentările. Mijlocul se va schimba în totalitate. Pe dreapta va apărea Torje, în stânga Cristi Tănase, iar în centru vor juca Neagu şi Grigore. În avanposturi va fi preferat cuplul Mazilu - Marius Niculae, atacantul lui Dinamo fiind chemat de urgenţă ieri la lot.

Chalkias şi Charisteas ne-au bătut şi acum 9 ani

Chiar dacă Fernando Santos va menaja vedetele Tzorvas, Torosidis, Katsouranis, Gekas, Salpingidis sau Samaras, grecii vor neapărat să învingă. „Meciul cu România este un test bun. Scopul nostru este să nu pierdem, însăgândul ne e, normal, la victorie. Probabil antrenorul va încerca şi alţi jucători care nu prea au evoluat, este de părere fundaşul Stelios Malezas, care este completat de starul Kostas Katsouranis: „Putem juca mult mai bine decât am făcut-o cu Rusia şi vom încerca să facem un meci şi mai bun cu România. Când jucăm organizat nu avem cum să pierdem“.

Palmaresul ne este favorabil în faţa elenilor, 16 victorii, 8 remize şi doar 5 înfrângeri, dar ultima dispută între cele două echipe, acum 9 ani, a însemnat un eşec al tricolorilor, pe atunci antrenaţi de Anghel Iordănescu. Interesant este că în 2002, la acel succes al elenilor de pe Stadionul „Gheorghe Hagi“, au participat portarul Chalkias şi atacantul Charisteas, care au şanse mari să apară şi diseară în primul 11 al naţionalei Greciei.

ROMÂNIA - GRECIA, Altach (Austria), ora 21.30, TVR 1

România: Lung jr - Luchin, Papp, Goian, R. Ştefan - Torje, Neagu, Grigore, Tănase - Mazilu, M. Niculae

Grecia: Chalkias - Maniatis, Papastathopoulos, Malezas, Giannoulis - Karagounis, Tziolis, Makos - Kone, Liberopoulos, Charisteas


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02

TAGURI: piti, linii, nationala romaniei, greciaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Națională a României Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a... 01 Dec 2016 | (3)
Banca Mondială: Economia României, creștere de 5,1% în 2016! O altă insituției financiară și-a îmbunătățit semnificativ estimările privind avansul... 22 Noi 2016 | (2)