2017-01-21 06:25

SPORT


Pluşenko a revenit cu brio pe gheaţă

 |  16:03
Pluşenko a revenit cu brio pe gheaţă

Evgheni Pluşenko, absent de pe patinoare la o competiţie oficială de la JO din 2010, s-a clasat pe primul loc după programul scurt din cadrul Campionatelor Rusiei la patinaj artistic, duminică la Saransk.

'Mental, a fost foarte dificil să patinez după o absenţă atât de îndelungată', a declarat Pluşenko (29 ani), campion olimpic în 2006, vicecampion olimpic în 2002 şi 2010 şi triplu campion mondial.

În martie 2010, la puţin timp după Jocurile Olimpice de la Vancouver, Federaţia rusă a anunţat că Pluşenko nu va disputa Mondialele de la Torino, medicii recomandându-i să urmeze un tratament şi să se abţină de la orice activitate fizică timp de mai multe săptămâni.

Ulterior, Pluşenko a apărut în spectacole pe gheaţă plătite, fără a avea însă acordul Federaţiei internaţionale de patinaj (ISU), care a decis în iunie 2010 să-l excludă pentru o perioadă nelimitată din toate competiţiile desfăşurate sub egida sa, informează Agerpres.

În luna iunie a acestui an, ISU i-a ridicat sancţiunea. Între timp, Pluşenko a continuat să se antreneze, dar a suferit şi o operaţie la genunchi.

La începutul acestei luni, antrenorul său Aleksi Mişin a anunţat revenirea lui Pluşenko, care şi-a propus să continue până la JO din 2014 de la Soci.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: Pluşenko, revenire, gheata, rusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image