2018-12-10 06:59


Poli la putere! Oţelul a predat şefia clasamentului după 18 etape

 |  18:47
Poli la putere! Oţelul a predat şefia clasamentului după 18 etape
Schimbare de lider în Liga I cu opt etape înainte definal. Chiar dacă a smuls in extremis o remiză acasă cu Pandurii, Timişoareii-a fost suficient să treacă pe primul loc al clasamentului, profitând şi defaptul că Oţelul a cedat uşor în Ghencea. Bănăţenii au stat iar la mâna luiIanis Zicu, golgheterul campionatului salvându-şi, din nou, echipa în minutul90. A fost golul care a menţinut Timişoara invincibilă în acest sezon şi care aurcat echipa, în premieră, în fruntea ierarhiei. Însă nu toată lumea de la Polia fost mulţumită. Marian Iancu a fost extrem de supărat după meci şi a criticatdur evoluţia echipei sale. “Suntem un lider nemeritat. Eu am o limită. Amtăcut, am tăcut, dar am ajuns la limită. Toţi jucătorii sunt prea bogaţi ca săse gândească la banii care vin din Liga Campionilor. Dau călcâie, joacă lamişto. Arătăm din ce în ce mai prost, e o lipsă de respect faţă de competiţie. Jucămca dracu’”, a spus direct patronul bănăţenilor, care l-a scosţap ispăşitor pe Gheorghe Chivorchian, pe care l-a acuzat de debandadă laechipă.

Fără Zicu aveau 20 depuncte în minus

Anul de graţie al Timişoarei se leagă indiscutabil deforma de zile mari a lui Ianis Zicu. Machedonul venit de la Dinamo în toamnatrecută a fost de departe cel mai bun om al trupei de pe Bega. Cu 16 golurimarcate în 17 meciuri începute ca titular, mijlocaşul a salvat echipa înnenumărate cazuri. Fără aportul său, Timişoara avea aproape 20 de puncte maipuţin şi se afla în a doua jumătate a clasamentului. Hulit de fanii dinamoviştiîn anii petrecuţi în “Groapă”, Zicu este acum idolul tribunelor arenei “Dan Păltinişanu”, asta chiar dacă a venit dela rivala de moarte din Capitală. Datorită sezonului de excepţie petrecut înBanat, fotbalistul a şi fost convocat la naţională de Răzvan Lucescu, tehnicianulcu care a avut cele mai bune evoluţii pe când jucătorul îmbrăca tricoulRapidului.

Provincia a obosit

Este pentru prima dată în acest campionat când trioulOţelul, Timişoara şi Vaslui nu câştigă. Moldovenii lui Hizo au pierdut douăpuncte mari la Bistriţa, într-un meci în care l-au condus din debut şi îlputeau câştiga dacă Gabi Cânu nu făcea henţ, chiar şi involuntar, în careu, şiastfel a dat posibilitate gazdelor să obţină remiza. Două puncte imense a cedatşi Timişoara, care nu a luat în serios seria de trei victorii consecutive aPandurilor, şi chiar dacă bănăţenii au condus pe tabelă, s-au mulţumit la finalcu un egal. La rândul său, Oţelul a pierdut meciul împotriva Stelei, dar şiprimul loc în clasament, după aproape 7 luni.

Capitala speră din nou

Profitând de faptul că echipele din provincie caresunt pe podium şi-au pus frână în această etapă, Steaua şi Dinamo s-au apropiatdin nou la 9 puncte de lider. Motiv pentru care visează din nou la banii dinLiga Campionilor. Aşa au făcut şi în urmă cu două etape, când s-au aflat înaceeaşi situaţie, însă au capotat lamentabil la Ploieşti, respectiv la Vaslui. “Sper în continuare la titlu,dar sincer mai mult la locul doi. Sunt convins că o să depăşim Oţelul înclasament, e o echipă de plutonul doi”, a spusBecali, care a fost completat de Cristi Borcea: “La titlu numai avem şanse,dar vom lupta să ajungem din nou sus. Sunt sigur că nu o să mai pierdem nici unmeci până la finalul campionatului”.

Cine cu cine mai joacă pe finalul de sezon:

TIMIŞOARA

Rapid(deplasare)

FCM Târgu-Mureş (acasă)

“U” Cluj (deplasare)

Braşov (acasă)

Vaslui (deplasare)

Urziceni (acasă)

Oţelul (deplasare)

Dinamo (acasă)

OŢELUL

Dinamo(acasă)

Gloria Bistriţa (deplasare)

Gaz Metan (acasă)

CFR Cluj (depalsare)

Craiova (acasă)

Brăneşti (deplasare)

Timişoara (acasă)

Astra (deplasare)

VASLUI

Gaz Metan (acasă)

CFR Cluj (deplasare)

Craiova (acasă)

Brăneşti (deplasare)

Timişoara (acasă)

Astra (deplasare)

Sportul (acasă)

Pandurii (deplasare)

DINAMO

Oţelul(deplasare)

Steaua (deplasare)

Gloria (acasă)

Gaz Metan (deplasare)

CFR Cluj (acasă)

Craiova (deplasare)

Brăneşti (acasă)

Timişoara (deplasare)

STEAUA

Sportul(deplasare)

Dinamo(acasă)

Pandurii(deplasare)

Gloria (acasă)

Rapid (acasă)

Gaz Metan (deplasare)

FCM Târgu-Mureş (acasă)

CFR Cluj (deplasare)

RAPID

Timişoara(acasă)

Astra (deplasare)

Sportul (acasă)

Pandurii (deplasare)

Steaua (deplasare)

FCM Târgu-Mureş (acasă)

“U” Cluj (deplasare)

Braşov (acasă)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...