2017-01-17 23:33

SPORT


Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au fost retrogradate. Federaţia a tăiat în carne vie, dar tot ea poate schimba deciziile

 |  14:22
Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au fost retrogradate. Federaţia a tăiat în carne vie, dar tot ea poate schimba deciziile
Decizie istorică luată ieri pentru fotbalul românesc. Poli Timişoara şiGloria Bistriţa au primit aviz negativ definitiv şi irevocabil privind procesulde licenţiere. Bănăţenii au termen până pe 6 iunie să plătească o datorie cătreBenfica pentru a nu fi retrogradaţi în Liga a 3-a, în timp ce trupa lui JeanPădureanu va juca direct în eşalonul secund.

Ieri, toată lumea aştepta ca Poli Timişoara să primeascăîn cele din urmă dreptul de a juca în cupele europene. Conferinţa de presăorganizată de directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, a căzut ca untrăsnet asupra tuturor. „Opt echipe dinLiga 1 nu au primit licenţa în prima instanţă”, a şocat Duru. Le-a anunţatulterior, precizând că CFR Cluj, FCM Târgu-Mureş şi Gaz Metan Mediaş au reuşitsă le rezolve ulterior şi astfel vor juca în Liga 1 şi din vară. În schimb,Poli Timişoara, Gloria Bistriţa, Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti şiUnirea Urziceni au fost refuzate, cu precizarea că ultimele două nici măcar nuau depus documentaţia. Iniţial, gruparea de pe Bega a primit licenţa, însădecizia a fost desfiinţată după un apel depus chiar de FRF. „Toate aceste hotărâri sunt definitive şinu pot fi atacate nici măcar la TAS”, a încheiat Duru.

Timişoara ar putea fi retrogradată direct în Liga a 3-a

Dacă nu va plăti 1,2 milioane de euro către BenficaLisabona pentru transferul lui Sepsi (n.r. – din 2009) până pe 6 iunie, PoliTimişoara va fi retrogradată automat în al treilea eşalon fotbalistic.Principalul motiv pentru neacordarea licenţei a fost divizarea vechiisocietăţi, care a fuzionat cu una fără datorii, demers consideratneregulamentar de FRF. Timişoara avea de plătit 6 milioane de lei la bugetul destat. În schimb, Gloria Bistriţa, din cauza datoriilor, a primit vestea că vajuca în Liga a 2-a din sezonul viitor pentru prima oară de la Revoluţieîncoace, atunci când a reuşit să promoveze.

Vaslui şi Mediaş, marile beneficiare în cupele europene

Cum Timişoarei i s-a interzis dreptul de a juca înpreliminariile Ligii Campionilor din postura de vicecampioană, FC Vaslui îi valua locul în turul 3 al competiţiei. Echipa lui Hizo va întâlni unul dintreurmătorii adversari: Benfica, Dinamo Kiev, Twente, Standard Liege,Panathinaikos. De asemenea, ultima poziţie vacantă pentru Liga Europa va fiocupată de Gaz Metan Mediaş, care se califică astfel, în premieră, în cupeleeuropene. Ardelenii vor debuta în turul secund al Ligii Europa pe 14 iulie.Rapid şi Steaua vor juca direct în play-off-ul Ligii Europa, în timp ce Dinamoare şi ea de câştigat deoarece nu va mai avea de trecut trei tururipreliminare, ci doar unul.

Vor promova cinci echipe din eşalonul secund

Dintre cele patru formaţii care au terminat sezonulactual pe locuri retrogradabile doar Sportul Studenţesc a îndeplinitcriteriile, astfel că va juca în Liga 1 şi din vară. Astfel, cele 5 locurivacante vor fi ocupate de echipe din eşalonul secund. Ceahlăul şi Concordia,promovate pe teren, alături de Petrolul, CS Mioveni şi FC Bihor, din Seria aII-a. Asta pentru că echipa de pe locul 3 în Seria I, Săgeata Năvodari, nu aprimit drept de promovare şi un meci de baraj între echipele care încheie podiumulnu se va mai disputa.

Salvarea poate veni de la Comitetul Executiv

Doi dintre patronii cluburilor implicate direct înprocesul de licenţiere, George Copos şi Adrian Mititelu, au dezvăluit faptul cătot FRF poate întoarce deciziile Comisiei. Astfel, Comitetul Executiv, care seva reuni joi, poate anula hotărârea de a retrograda Timişoara şi GloriaBistriţa, dar cu condiţia ca cele două să îşi plătească datoriile în cel maiscurt timp, iar în sezonul viitor să nu aibă dreptul de a cuceri un trofeu şiautomat să joace în cupele europene, afirmă Mititelu. „O decizie împotriva Craiovei s-a răsfrânt împotriva tuturor. DoarDumitru Dragomir e de vină”, a spus oficialul oltean.

Cum va arăta Liga în din vară:

1. Oţelul

2. FC Vaslui

3. Rapid

4. Steaua

5. Dinamo

6. Gaz Metan Mediaş

7. Universitatea Cluj

8. Astra Ploieşti

9. CFR Cluj

10. FCM Târgu-Mureş

11. FC Braşov

12. Pandurii

13. Sportul Studenţesc

14. Ceahlăul

15. Petrolul

16. Concordia Chiajna

17. CS Mioveni

18. FC Bihor


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image