2017-01-18 10:03

SPORT


Poloiştii români s-au calificat dramatic la turneul preolimpic

 |  20:59
Poloiştii români s-au calificat dramatic la turneul preolimpic

Naţionala de polo pe apă a României s-a calificat vineri la turneul preolimpic de la Edmonton (Canada), după ce a învins Croaţia, campioana continentală, cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, în meci pentru locurile 7-10 la Campionatul European de la Eindhoven, scorul fiind egal la finalul timpului regulamentar, 10-10 (4-2, 3-2, 2-1, 1-5), şi după prelungiri, 12-12 (0-1, 2-1).

Tricolorii au câştigat la mare luptă, cu toate că au dominat cea mai mare parte a întâlnirii, având 9-5 după trei sferturi, dar sfertul al patrulea a fost unul catastrofal, adjudecat de Croaţia cu scorul de 5-1, care a trimis astfel confruntarea în prelungiri. Fiecare formaţie a marcat de câte două ori în cele şase minute, iar partida a ajuns la loviturile de departajare de la 5 metri, unde croaţii au ratat de două ori (Muslim, Karac), iar românii doar o dată (Diaconu). Pentru formaţia României au transformat Cosmin Radu, Andrei Iosep, Mihnea Chioveanu şi Tiberiu Negrean, iar pentru adversari Sukno, Boskovic şi Jokovic.

Prin acest succes, România a obţinut calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton (Canada), care va avea loc în perioada 1-8 aprilie, şi de unde primele trei clasate se vor califica la JO 2012. Croaţia, care câştigase meciul inaugural al competiţiei cu 10-7 în faţa României, este deja calificată la Olimpiadă, conform Agerpres.

România va juca sâmbătă, de la ora 11,30, pentru locurile 7-8 la Campionatul European cu învingătoarea din partida Olanda - Spania. În Grupa B, Spania a învins România cu 12-10.

Cu Croaţia, golurile echipei antrenate de ungurul Istvan Kovacs au fost reuşite de Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu, Kalman Kadar, Dimitri Goanţă, Tiberiu Negrean (2), Andrei Buşilă, Andrei Iosep (2), Cosmin Radu (3).

Pentru croaţi au punctat Barac (2), Muslim, Jokovic (3), Sukno (5), Karac.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Poloisti, romani, calificare, croatia, preolimpicComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image