2017-01-23 00:42


Povestea românului calificat la Olimpiada de la Londra, dar nu pentru România

 |  12:14
Povestea românului calificat la Olimpiada de la Londra, dar nu pentru România

De 11 ani locuieşte într-o ţară aproape necunoscută pentru România, Guatemala. Este noua sa casă, acolo unde îi are alături pe părinţii săi. Andrei Dan Gheorghe se simte deja unul de-a lor, iar rezultatul obţinut o confirmă încă o dată. A devenit al 11-lea sportiv din ţara situată în America Centrală calificat la Olimpiada de vară de la Londra.

Biletul pentru celebra competiţie programată anul viitor l-a obţinut ca urmare a medaliei de argint obţinute la Jocurile Panamericane din Mexic. A călcat pe urmele tatălui său şi practică pentatlonul modern, una dintre cele mai complexe probe din istoria evenimentului reinventat de Pierre de Coubertin. Să ajungi la final trebuie să treci de cinci probe: tir cu pistolul, scrimă, nataţie, echitaţie şi alergare.

A avut de la cine să înveţe. Tatăl său, Marian, a obţinut cel mai bun rezultat al României în istoria acestui sport, în 1992, când s-a clasat pe locul 7 la Olimpiada de la Barcelona. Este de altfel o legendă autohtonă, cu 8 titluri naţionale, fiind de altfel declarat Maestru Emerit al Sportului.

Îi este şi antrenor fiului său, care între două antrenamente studiază şi ingineria. “Şcoala nu-mi permite să merg la toate competiţiile de pentatlon”, spune sportivul de origine română. Speră acum să-i îndeplinească visul tatălui său: “Cel mai mult îmi doresc să câştig o medalie la Olimpiada, spre asta ţintesc”.

Deşi a trăit în România vreme de 13 ani, Andrei îşi respectă actuala patrie, pe care vrea să o răsplătească aşa cum se cuvine. “Eu mă simt guatemalez şi vreau să câştig medalii pentru ţara mea. Ăsta e scopul meu”, adaugă tizul prezentatorului tv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: Guatemala, Andrei_Gheorghe, olimpiada, pentathlonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image