2017-01-24 01:05


Prea slab pentru Steaua, bun pentru Sporting! Dat afară din Ghencea, columbianul Dayro Moreno a ajuns la unul dintre granzii Portugaliei

 |  18:57
Prea slab pentru Steaua, bun pentru Sporting! Dat afară din Ghencea, columbianul Dayro Moreno a ajuns la unul dintre granzii Portugaliei

Steliştii îşi frecau mâinile de bucurie în 2008,atunci când au reuşit să-l transfere pe Dayro Moreno, noua senzaţie afotbalului columbian. Era golgheterul campionatului, iar Gigi Becali plătea 2milioane de euro pentru a-l aduce de la Once Caldas. Ajuns în Ghencea,atacantul nu a rupt niciodată gura târgului, ba mai mult, s-a certat cuoficialii clubului şi nu a mai vrut să revină în România după pauza deiarnă. A implorat milă la Gigi Becali pentru a-i da drumul.Patronul stelist a cedat până la urmă şi l-a cedat pentru jumătate demilion de euro înapoi la Once Caldas, unde acunoscut din nou marea glorie. Evoluţiile sale au fost senzaţionale, golurileau intrat din orice poziţie, iar ofertele au început să curgă. Ultima, şi ceamai importantă, a venit de la Sporting Lisabona, acolo unde a fost dorit cuinsistenţă de noul antrenor, Domingos Paciencia. Dayro nu a mai stat mult pegânduri şi a semnat pe 4 ani cu una dintre marile forţe ale campionatuluilusitan. Suma neoficială a transferului se ridică la 3 milioane deeuro, iar jucătorul va fi remunerat cu 600.000 de euro pe sezon.

Niciodată înapoi la Steaua

Întoamna anului trecut, Dayro a declarat că nu ar mai reveni niciodată la Steaua,deoarece fotbalul românesc i-a lăsat un gust amar. “Nu m-aş mai întoarceniciodată în România. Fotbalul de acolo nu este pentru mine, nu am reuşit delocsă mă acomodez în anul în care am stat în România. M-am plictisit. Am rămas cufoarte puţin din experienţa de la Steaua. Am trăit momente îngrozitoare acolo.Nu îmi place să mai vorbesc despre această echipă, nu am amintiri delocplăcute”, a spus Moreno. Fotbalistul a jucat 42 de meciurila prima echipă a Stelei, pentru care a înscris de 12 ori, însă ulterior a fosttrimis la echipa secundă, unde a marcat două goluri în patru apariţii.

A fost lăudat de Piţurcă

Chiardacă nu a reuşit să se impună la Steaua, columbianul i-a atras atenţia fostuluiselecţioner Victor Piţurcă. Acesta din urmă îl consideră un fotbalist cu realecalităţi, care din cauza atmosferei neprielnice din Ghencea nu a reuşit să-şidezvolte şi mai mult cariera. “Jucătoriinu au cum să joace în mediul actual de la Steaua. Cel mai bun exemplu esteDayro Moreno. Un jucător cu reale calităţi, care putea creşte enorm valoric.Cum a plecat de la Steaua, cum a explodat. Nu va fi linişte la Steaua, iar fotbaliştiinu pot face performanţă cu ambianţa de acolo”, a explicat Piţurcă.

Va avea colegi celebri

Sporting a avut un sezon modest în Portugalia. A terminat pe trei în clasament, cu mult în spatelerivalelor Porto şi Benfica. În campionatul viitor însă, şefii grupării vor multmai mult. Tocmai de aceea l-au adus pe banca tehnică pe Domingos Paciencia, carea avut un an de excepţie cu modesta Braga, cu care a ajuns în acest sezon pânăîn finala Ligii Europa. Tot de acolo l-au adus şi pe fundaşul central AlbertoRodriguez. În avanposturi, bătaia pe titularizare va fi una extrem de dură.Dayro Moreno va avea o misiune extrem de dificilă, deoarece la Sporting de cevatimp s-a sudat cuplul de atacanţi Yannick Djalo - Helder Postiga. Din lotulgrupării lusitane mai fac parte, printre alţii, şi “greii” Timo Hildreband,Marco Caneira, Anderson Polga, Pedro Mendes, Alberto Zapater, Marat Izmailov şiManiche.

Carte de vizită

16septembrie 1985 (Tolima, Columbia)

Cluburi:

OnceCaldas (2003-2007) - 136 meciuri/57 de goluri

Atletico Paranaense (2006-împrumut) – 2/1

Steaua Bucureşti (2008-2010) –47/14

OnceCaldas (2010/2011) – 44/28

Naţională:

ColumbiaU-20 - 26 de meciuri/16 goluri

Columbia- 10/2


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image